pondělí 20. dubna 2009

Nedělní miniglosy č.9

Zajímavý experiment podnikly vědecké týmy v areálu urychlovače částic CERN. Ve směru hodinových ručiček vyslali skupinu pravicových nacionalistů a v protisměru skupinu radikálních anarchistů. Mluvčí urychlovače nám k tomu řekl: "Došlo k řízené srážce, kterou jsme podrobně monitorovali. Máme podezření, že během srážky došlo ke vzniku zcela nových částic hmoty. Bohužel, pak se obě skupiny spojily a společně nám rozmlátily veškeré vybavení sektoru A9, takže další experimenty bude třeba znovu o několik let odložit."
----------------
Skvělého úspěchu dosáhli naši reprezentanti na mistrovství světa v házení botou na cíl, který se pod záštitou Evropské unie konal v irácké Basře. Tým tvořený výhradně členy hnutí NE základnám ze tří set pokusů jen jedinkrát minul cíl v podobě figuríny bývalého amerického prezidenta Bushe a překonal tak světový rekord. Favorizované domácí družstvo se tentokrát neprosadilo, i když je třeba uvést, že jeho největší hvězdy se letos bohužel nemohly klání zúčastnit. "Nečekali jsme, že se tento původně okrajový sport stane ve světě tak populárním," řekl nám jeden z organizátorů mistrovství. "Málem nám došly veškeré připravené figuríny. Nemohli jsme bohužel nasadit figuríny nového amerického prezidenta, protože letos jsme se ještě obávali, že by tyto nové terče nebyly pro soutěžící dostatečně motivující. Předpokládáme však, že na příštím šampionátu za dva roky již i nový prezident bude zárukou dosažení vrcholných výkonů."
-----------------
"Je neuvěřitelné, jak jsou Češi pohotoví, když jde o jejich funkční požitky," uvádějí svorně ministři ze zemí evropské sedmadvacítky, kteří přilétají na jednání do Prahy na staré ruzyňské letiště. Nový premiér prý ještě ani není pořádně ve funkci a již má na letišti připravená letadla se svým jménem. "Pro některé méně zkušené kolegy je to příliš silná káva. My ostřílenější to bereme s nadhledem a nezbývá nám, než závidět," uvedl bývalý spolkový ministr zahraničí Joska Fischer.
------------------
Novým soutěžním pořadem České televize se inspirovaly české finanční instituce a vyhlásily všelidovou anketu Vkladní knížka mého srdce. Pravidla jsou jednoduchá: Do soutěže jsou připuštěny pouze vkladní knížky na jméno a nikoli knížky anonymní, protože by na závěr nebylo koho vyfotografovat. Rovněž nesmí vyhrát mezi lidmi populární vkladní knížka Járy Cimrmana.
------------------
Šokující výsledek přinesl průzkum nejmenované agentury na výzkum veřejného mínění: Mezi českou mládeží ve věku 15-18 let jsou nejoblíbenější hudbou písničky Yvety Simonové a Milana Chladila. Ředitel agentury tvrdí, že výsledky jsou nezpochybnitelné, protože byly dělané stejnou metodou jako poslední výzkum volebních preferencí. "Vypadá to, že naše mládež je konzervativnější, než si myslíme." Zároveň odmítá nařčení, že výsledek odráží víc názory tazatelů - většinou v seniorském věku - než skutečné preference respondentů. "Kdyby tomu tak bylo, jak myslíte, že by mohla v našem průzkumu volebních preferencí zvítězit Unie svobody?"

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.