neděle 26. dubna 2009

Nedělní miniglosy č.10

Podle zdroje blízkého Hradu se měli během návštěvy prezidenta Obamy sejít na Hradě držitelé klíčů ke komoře s korunovačními klenoty, aby se prezidentovi pochlubili něčím, co Amerika nemá. Bohužel, vysocí státní a církevní hodnostáři se na Hrad vůbec nedostali, protože s klíčem neprošli bezpečnostními rámy. Šéf Obamovy ochranky k tomu řekl: "Naším zájmem bylo, abychom zabránili radikalizaci davu. Dobře víme, co Češi dovedou, když se nechají cinkat klíči."
-------------------------
Ukazuje se, že již nikdo z Evropské unie nebere české předsednictví vážně. Na setkání ministrů pro místní rozvoj EU dorazilo jen sedm skutečných ministrů, přičemž se dá předpokládat, že větší část z nich byli jen dvojníci. Většinou přijeli jen nižší úředníci ministerstev, které je možné v denní práci úřadu bez problémů postrádat. "Do Mariánských Lázní dorazili hlavně ti, co to nejvíc potřebují, tzn. úředníci, kteří mají potíže s ledvinami," vysvětloval trpělivě hostitel, ministr Svoboda. "Hlavním tématem jednání měly být stejně procedurální otázky, takže to, že každý z nás stihl alespoň pět, šest lázeňských procedur, je možné hodnotit jako úspěch."
--------------------------
Předzvěstí parlamentních voleb jsou rozjíždějící se sliby, kterými jednotlivé strany častují voliče. Lidovci vytáhli do boje za zlevněnou elektřinu a dalších dvacet šest státních svátků.
Sociální demokrati jako obyčejně přislíbili zdravotnictví, školství a myslivost zdarma, pracovní den trvající pouhé dvě hodiny a dvacet týdnů placené dovolené v roce. Občanští demokraté přišli s líbivým heslem: "Nadprůměrnou mzdu pro každého!" Zelení zase slibují dotace na nákup zařízení, na kterém si bude moci (resp. budete muset) kdokoli vyrobit "zdravou" elektřinu tím, že budete šlapat na rotopedu. S největším překvapením ale přišli komunisté: "Když ve volbách zvítězíme, slibujeme, že konečně změníme název své strany. Budeme si to moci dovolit, protože ostatní strany budou krátce po našem vítězství zrušeny, takže budeme mít jistotu, že si nás nikdo s nikým nesplete."
---------------------------
Do konkursu na pozici veřejnoprávního janečka České televize se přihlásilo 22 osob včetně dosavadního janečka, Jiřího Janečka. O tom, jaká je pravá náplň práce veřejnoprávního janečka, veřejnost moc neví, jediné, co se ví, že práce vyžaduje schopnost koordinovat, implementovat, nacházet synergie a spolupracovat s Helenou Fibingerovou. Komentátoři se většinou shodují, že největší šance má dosavadní janeček: "Dá se říci, že během svého funkčního období neudělal pan Janeček zásadnější chybu. Navíc má práce janečka v jeho rodě, jak je vidět, dlouholetou tradici."
----------------------------
I letos řada zámořských hokejových hvězd odmítla reprezentovat český hokej na mistrovství světa ve Švýcarsku. Přibližně polovina hokejistů se omluvila proto, že nemá formu. Druhá polovina se omluvila proto, že formu má a nerada by o ni přišla.

1 komentář:

  1. Chudáci hokejisti. Bez formy je to těžké a s formou ještě víc. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.