neděle 5. dubna 2009

Nedělní miniglosy č.7

Političtí komentátoři velmi oceňují kvalitu projevu amerického prezidenta Baracka Obamy z pražského Hradčanského náměstí. Jediné, co je trochu rozladilo, byl úplný začátek projevu, kdy prezident použil osvědčenou formulaci "Právě jsem se vrátil z Hradu".
"Pravda, bylo to vzhledem k historickým souvislostem možná trochu netaktické," řekl jeden z prezidentových poradců, "na druhou stranu to byla naprostá pravda a kdo už by měl mluvit naprostou pravdu, když ne americký prezident, že? Je třeba připomenout i to, že český prezident všechny naše návrhy tak, jak byly předloženy, přijal."
----------------------------
Protestní dopis s informacemi o "náhubkovém" zákonu, který tento týden vstoupil v platnost, byly zástupci médií předány všem hlavám států Evropské unie i americkému prezidentovi při příležitosti jejich společného jednání v pražském Kongresovém centru. Adresáti zatím dopis nijak nekomentovali, oparně ale připustili, že zákon berou jako zajímavou inspiraci.
-----------------------------
Fotbalový reprezentační útočník Martin Fenin rozhodně popřel, že by dívky, které partu fotbalistů doprovázely při jejich večeři po prohraném kvalifikačním zápase se Slovenskem, byly prostitutky. "Vůbec nebyly prostý, naopak byly dost sečtělý, protože znaly spoustu věcí vo kultůře a tak. Jedna z nich dokonce znala osobně Vojtu Hynaise, vynálezce dynamitu." Fenin připustil, že fotbalisté dívkám dali po návratu trochu peněz, což zdůvodnil tím, že jsou to všechno chudé studentky a oni jako reprezentanti mají ve smlouvě zakotvenou povinnost přispívat na charitativní projekty.
------------------------------
Somálští piráti udělali osudovou chybu: Místo na obchodní plavidlo tentokrát omylem zaútočili na plně vyzbrojenou německou válečnou loď. Svou chybu zjistili, až když válečné plavidlo bez jediného výstřelu obsadili. "Mysleli jsme si, že bude na palubě něco, co lze zpeněžit, ale bojíme se, že za německé důstojníky nám nikdo nic nedá," řekl oficiální mluvčí pirátů. "Ještě jeden takový omyl a obávám se, že ceny akcií našich pirátských firem na světových trzích klesnou. Naštěstí se nám podařilo angažovat na Bahamách jako poradce pro finanční záležitosti jednoho velmi chytrého piráta z Prahy, který nám naznačil, že by dokázal naše investice až zdesetinásobit."
-------------------------------
Zatím bez výsledku probíhá výběr nového předsedy české vlády, který by byl schopen získat podporu Poslanecké sněmovny. Podle našich informací - poté, co selhaly standardní metody, se naši přední političtí představitelé dokonce ptají na radu svých zrcadel. "Když to funguje v pohádkách, nevím, proč by to nemohlo fungovat v reálné politice," řekl nám jeden z nich. Problém je ovšem v tom, že zrcadla mají zatím stejně jako jejich majitelé různé názory. Někteří politici rovněž těžce nesou, že nemají rovné podmínky: "Vezměte si třeba Karla Schwarzenberga, kolik má na Orlíku zrcadel. No řekněte pánové upřímně, kdo z vás to má?" řekl nám nejmenovaný vrcholný politik.

1 komentář:

  1. To asi politici nějak blbě pohádku četli. Se neptá, kdo má být předsedou vlády, ale kdo je nejkrásnější. Leda by chtěli za předsedu nejpohlednějšího politika. Tak mají udělat soutěž krásy a vítěz bude předsedou. ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.