neděle 31. ledna 2016

Nedělní miniglosy č.346

Pozn.: Do dnešních Nedělních miniglos jsem po dlouhé době zabudoval jednu "hostující" miniglosu od našeho občasného mimoblogového přispěvatele.

Čeští medailisté z mistrovství světa v piercingu si na improvizované tiskovce v příletové letištní hale svorně postěžovali, že už od slavnostního ceremoniálu finálového večera nemají do čeho píchnout.
----------------------
České zbrojovky se podivují, že prezident Zeman nepodporuje ve svých veřejných projevech dostatečně české výrobky a upřednostnil např. ve svém vyjádření o nedemokratickém způsobu odstranění předsedy vlády zrovna konkurenční kalašnikov, když české výrobky jsou taky velmi spolehlivé.
----------------------
Andrej Babiš se rozhodl, že český volič potřebuje své volební koblihy i něčím zapít, a rozhodl se proto zlevnit sudové pivo. Když mu ovšem odborníci jeho ministerstva vyčíslili negativní dopad na státní rozpočet, ministr financí vysvětlil národu, že jeho výrok byl jako obyčejně dezinterpretován všemožnými lháři, protože ve skutečnosti zamýšlel zlevnit pivo jen akrobatické lyžařce Nikole Sudové, kterou již dlouho obdivuje pro její schopnost vyhnout se v plné rychlosti všech nastraženým překážkám a nerovnostem terénu. Český prezident, naštvaný, že na tak jednoduchý populistický krok nepřišel sám, alespoň navrhl zdražit v celé Praze překapávanou kávu.
----------------------
Na Hradě zavládlo takové nadšení z premiéry filmu dlouholetého přítele Filipa Renče o osudech Lídy Baarové, že podle mluvčího Ovčáčka již byla odeslána spěšná depeše předsedovi vlády a ČSSD Bohuslavu Sobotkovi, aby nechal sídlo strany oficiálně přejmenovat na Lídový dům.
----------------------
Pro hrubě neobjektivní popis skutečnosti, který může trvale poznamenat duševní rozvoj školních dětí, požaduje občanské sdružení Matky na stráži spolu s prezidentem republiky po ministerstvu školství veřejné spálení publikace Ondřeje Sekory Uprchlík na ptačím stromě. K výzvě se připojila i část vlivných ekologických aktivistů, kteří připomněli, že ptačí stromy jsou v České republice přísně chráněné. Mluvčí ministerstva sice prozatím takový postup odmítl s tím, že by jej ministerstvo považovalo za neadekvátní. Ministerstvo však situaci nepodceňuje, po posouzení bezpečnostních rizik pro Českou republiku nařídilo revizi všech knih ve školních knihovnách a v každé knihovně byl zřízen zvláštní fond knih s omezeným přístupem čtenářů, aby se zabránilo šíření extremistické ideologie. Do ukončení revize knih byla do tohoto fondu preventivně převedena všechna díla zmiňovaného Ondřeje Sekory a Václava Čtvrtka.
----------------------
Podle expertů by se měl průměrný věk díky lepší zdravotní péči a v budoucnu i díky cílené genetické manipulaci zvýšit až na 150 let, takže bude nejspíš třeba chodit do práce minimálně až do 100 až 120 let. "Naše penzijní reforma počítá s tím, že nejdřív - nejspíš už příští rok - zvýšíme podle těchto průzkumů věk reálného odchodu do penze, aby nás změna nezastihla nepřipravené," řekl nám předseda meziresortní komise pro důchodovou reformu, "a předpokládáme, že průměrný věk se postupně s pomocí neviditelné ruky trhu dorovná na kýženou hodnotu."


Chcete si přečíst i jiné články než Nedělní miniglosy? Můžete si vybrat třeba v bilančním článku Blogový rok 2015, kde najdete odkazy na čtenářsky nejúspěšnější loňské texty publikované na tomto blogu.

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté sedmileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.