neděle 10. ledna 2016

Nedělní miniglosy č.343

Podle dobré rady primátorky Kolína nad Rýnem by se ženy měly držet v ulicích města na délku paže od imigrantů, což násilníci nesou velmi nelibě, protože podle nich jako z udělání ty nejhezčí ženy mají nejdelší paže a to popírá v německé společnosti deklarovaný princip rovných šancí. Dále Asociace kolínských matematiků a právníků základní radu rozšířila o to, že nejlepší je nastavit délku paže přesně ve vodorovném směru. Pokud totiž ženy svou paži při vymezování prostoru zdvihnou, jednak se prostor kolem nich zmenší tím více, čím větší úhel bude paže svírat s vodorovnou osou pohybu, jednak v tom případě mohou být speciálně v Německu takové ženy okamžitě zatčeny za propagaci nacismu.
----------------------
Po velkém úspěchu v kauze Kramný zvažuje Ministerstvo spravedlnosti zavedení internetového hlasování a průzkumů veřejného mínění jako rozhodujícího faktoru u soudních řízení. Internetovým hlasováním, které by mělo charakter přímého důkazu, by se výrazně zjednodušilo a zkrátilo soudní řízení, takže by se zrychlila vymahatelnost práva a soudci by pak měli více prostoru na vzájemné ovlivňování jednotlivých kauz, což teď musí nezřídka činit ve svém volném čase.
----------------------
Policejní ředitelství rozhodlo, že po dobu kalendářní zimy nebudou sloužit k případnému rozhánění demonstrací vodní děla, ale výhradně děla sněžná, což by mohlo vést až k tomu, že na Václavském náměstí bude poprvé v historii alespoň občas zprovozněna řádná sjezdovka. "Když ji mohou mít v Dubaji, nevím, proč bychom ji nemohli dopřát našim voličům v centru Prahy," uvedla pro Nedělní miniglosy pražská primátorka. "Vzhledem k velkému počtu turistů by ale mělo jít o sjezdovku vhodnou především pro slalom, sjezdy by se vzhledem k tradici měly i nadále konat v lépe vyhovujícím prostředí na pomezí Nuslí a Vyšehradu."
----------------------
V moravskoslezském kraji se stále vracejí špatné rozptylové podmínky; především jsou opakovaně překračovány hygienické limity pro koncentrace polétavého prachu. Ekologické hlídky budou proto kontrolovat, jestli místní obyvatelé v zimním období nepálí nepovolené letní pneumatiky, ale jen pneumatiky s dostatečnou hloubkou dezénu.
----------------------
Ministerstvo vnitra snížilo vyhlášený rizikový stupeň nelegální migrace přes státní hranici. Jak nám řekl sám ministr vnitra Chovanec: "Vzhledem k tomu, že se na hranici nic zvláštního neděje, můžeme odvolat specializované hlídky sestávající doposud především z jestřábů, káňat, krahujců a sov pálených a nahradit je opět sýkorami koňadrami, modřinkami a pěnkavami, jak tomu bylo před vypuknutím krize."
----------------------
V Praze byl zadržen omámený mladík s papírovou krabicí zaplněnou 635 plodnicemi halucinogeních hub. Je zajímavé, jakou zásadní proměnou prošla práce policejních jednotek od 70. let 20. století: Zatímco kdysi byli mladíci postihováni za příliš dlouhé vlasy a bujné účesy, dnes se naopak zasahuje především proti lysohlávkám.
----------------------
Letošní Tříkrálová sbírka bude mít zřejmě nižší výnos než v minulých letech, protože se mnoho potenciálních dárců obává že vybrané peníze půjdou na podporu muslimských běženců. "Aby byly tyto nesmyslné fámy, šířené pravicovými extrémisty, eliminovány," řekl nám jeden z hlavních organizátorů sbírky, "byly pro jistotu - abychom zbytečně nejitřili vášně - z terénu odvolány všechny tříčlenné skupiny koledníků, které byly složené ze samých Baltazarů."


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté sedmileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.