neděle 24. ledna 2016

Nedělní miniglosy č.345

Čeští silničáři se v nejproblematičtějších mrazivých dnech odreagovávali tím, že hlasovali v anketě o nejpopulárnější silničářskou pohádku. Tentokrát se lišily výsledky podle věku pracovníků: Nejoblíbenější mezi staršími silničáři je stále Popelka, ale mezi mladšími dominovala jednoznačně Technická sůl nad zlato.
----------------------
Předsedou Strany zelených byl o víkendu zvolen pražský zastupitel Matěj Stropnický. Z jeho prvních reakcí vyplývá, že jako zdatný mariášník chce v české politice učinit ze zelené konečně trumfovou barvu. Samozřejmě, trumfy se v čase střídají, takže do roku 1989 byly trumfy červené a historici se již několik let pokoušejí na legendárních záběrech expremiéra Mirka Topolánka z Berlusconiho vily rozpoznat, jestli tou dobou byly trumfy kule nebo spíš žaludy.
----------------------
Poslední dobou se podle průzkumů zvyšuje důvěryhodnost USA ve světě. Přestože donedávna panovalo přesvědčení, že se Američanům nedá věřit vůbec nic, ukázalo se například ke všeobecnému překvapení, že Bílý dům je po sněhové bouři, která zasáhla v posledních pár dnech USA, opravdu bílý.
----------------------
Prezident Zeman se v souvislosti s problémy, které způsobují imigranti především v Německu, vyjádřil, že ti, kteří se projevují nenávistně, musí být okamžitě deportováni. Sociologové se ovšem obávají, že by se populace v České republice mohla v důsledku takové deportační vlny snížit až o polovinu.
----------------------
V Jizerských horách, kde byl v 18. století zcela vyhuben, se po více než dvou stoletích objevil rys ostrovid. Protože podle záběrů z fotopasti nebylo zřejmé, zda přešel hranici standardní cestou přes hraniční přechod anebo se přes hranici dostal nelegálně a neregistrovaný, byl rys odchycen a umístěn do detenčního zařízení pro ilegální imigranty v Drahonicích, kde bude podle českých azylových pravidel tak dlouho, dokud se nenaučí česky.


Chcete si přečíst i jiné články než Nedělní miniglosy? Můžete si vybrat třeba v bilančním článku Blogový rok 2015, kde najdete odkazy na čtenářsky nejúspěšnější loňské texty publikované na tomto blogu

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté sedmileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.