neděle 1. listopadu 2015

Nedělní miniglosy č.334

František Ringo Čech, který byl ku příležitosti výročí založení Československa oceněn svým přítelem, prezidentem Zemanem, státním vyznamenáním za zásluhy o stát, uvedl, že je pro něj ocenění obrovským zadostiučiněním, vzpruhou a inspirací do dalších uměleckých a státozáslužných aktivit. Potlesk účastníků slanostního aktu při dekorování ho například inspiroval k tomu, aby namaloval nový zcela originální obraz Zvířátka obdivují Františka Ringo Čecha.
----------------------
Podle mluvčího Ministerstva kultury bude v čínské státní televizi uveden velký revuální pořad lákající milióny Číňanů do České republiky. Pořad má být podle dosud jen kusých a utajovaných informací tak kvalitní, že diváci prostě neodolají a při první příležitosti si zamluví letenku do Prahy. "Předpokládáme, že Česká republika obrovský nápor miliónů čínských turistů zvládne," uvedl pro Nedělní miniglosy policejní prezident, "ale pro jistotu hodláme vyčlenit pro podporu této vlny některé útvary původně určené pro práci s nelegálními běženci." Policisté již mají podrobný metodický návod, jak čínské turisty a bohaté investory od blízkovýchodních uprchlíků rozeznat. "Věříme, že pro policisty v terénu nebudou poněkud rozdílné pokyny pro práci s oběma skupinami představovat velké problémy, ale pro jistotu budeme vážené čínské návštěvníky předem informovat, že zabavení jejich mobilního telefonu policisty je jen tradiční způsob vítání zahraničních hostů v naší zemi, uplatňovaný už od dob Karla IV."
----------------------
Slavný režisér Roman Polanski nebyl polskými orgány vydán do USA, kde je od roku 1977 stíhán za sex s nezletilou. Poškozená nezletilá verdikt krakovského soudu přijala s rozpaky, protože doufala, že by mohla od movitého režiséra dostat nějaké finanční přilepšení ke své penzi.
----------------------
Podle výsledků specializovaného průzkumu má k letošnímu konci října již skoro 80% obyvatel České repubiky zimní pneumatiky. Podle zjištění redakce Nedělních miniglos ovšem nešlo o průzkum na téma bezpečnosti silničního provozu, ale průzkum zadaný výzkumné agentuře Českým obezitologickým ústavem.
----------------------
Pořadatelé každoročního festivalu českého jazyka, řeči a literatury Šrámkova Sobotka se obávají, aby po příštích volbách nebylo nutné změnit tradiční a již docela vžitý název festivalu na Šrámkův Babiš.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté sedmileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.