neděle 15. listopadu 2015

Nedělní miniglosy č.336

Běženci v táboře v Drahonicích postupně ukončují svou hladovku, kterou protestovali proti svému zadržení a proti podmínkám v táboře. Částečně tomu napomohlo, když si jeden z protestujících s hrůzou přečetl v knížce popisující české vánoční zvyky, že kdo v Čechách zůstane na Štedrý den o hladu pouhého půl dne, uvidí zlaté prasátko.
----------------------
Fond na splácení státního dluhu, který založil a i ze svých prostředků dotuje český prezident Miloš Zeman, podle informací z Hradu brzy změní svůj hlavní účel. "Protože státní dluh bude díky neustálé pilné práci ministra financí - alespoň podle jeho vlastních slov - brzy umořen i bez prezidentových peněz, můžeme dosavadní prostředky z fondu věnovat na jiné užitečné účely, i když je zřejmé, že v porovnání s tím, kolik prostředků by bylo opravdu zapotřebí, je současných několik málo miliónů korun jen malé a spíše symbolické gesto," řekl Nedělním miniglosám hradní mluvčí. "Se změnou účelu bude pochopitelně mírně upřesněný i název fondu, který se bude nově jmenovat Fond na splácení pokut za kouření na místech, kde je to zakázáno."
 
----------------------
Rakousko i Německo připustilo, že nejspíš instaluje na některých úsecích své hranice zábrany technického charakteru. Jak vysvětlili na společné tiskové konferenci příslušní ministerští úředníci, zábrany technického charakteru mají na rozdíl od kryptofašistického maďarského plotu zcela demokratický a všestranně korektní charakter, takže obyčejný xenofobní plot, o němž sní nevyspělé východněji položené země, se s nimi vůbec nedá srovnávat. "Zatímco maďarské ploty nepokrytě rozdělují, naše zábrany jen upřesňují, jak lépe spojovat."
"Ať si říkají, co chtějí," glosoval pro Nedělní miniglosy situaci jeden z hlavních dodavatelů zmíněných zábran. "Pro nás je z nákladového pohledu důležité jen to, že se obojí vyrábí stejným postupem na stejné lince."
----------------------
Krajský sněm ANO potvrdil kandidaturu ministra obrany Martina Stropnického do pozice šéfa pražské organizace. "Myslím, že pražská magistrátní koalice by mohla být díky dobrým rodinným vztahům obnovena v původním složení," řekl nám spokojeně předseda ANO Andrej Babiš. "Za naši stranu tam bude Martin Stropnický, za Stranu zelených jeho syn Matěj a my se ještě pokusíme zařídit, aby do pražské organizace ČSSD vstoupila Agáta Hanychová."
----------------------
Farmáři, kteří dodávají na český trh vejce, očekávají v souvislosti s nadcházejícím výročím 17. listopadu, výrazné zvýšení odbytu. "Rozhodně jsme připraveni zásobit obchody dostatečným počtem vajec; vždyť výročí sametové revoluce je pro nás vzhledem k počtu různorodých povolených i nepovolených demonstrací a k množství veřejných projevů nejrůznějších politiků obchodní příležitostí souměřitelnou s Velikonocemi," řekl nám ředitel Prvních spojených drůbežáren. "Na vejce jsme letos odpovědně připraveni," glosoval vyjádření šéf prezidentské ochranky. "Jsme si jisti, že se dvěstěmiliónová investice do nově pořízených kevlarových deštníků z České zbrojovky vyplatila, protože podle předběžných testů odolá nový ochranný deštník bez problémů i vejci pštrosímu."

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté sedmileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.