neděle 8. listopadu 2015

Nedělní miniglosy č.335

Žokej Josef Váňa chce v následujících senátních volbách kandidovat na Karlovarsku do Senátu. Podle orientačních průzkumů rozhodně není bez šance na vítězství, záleží na tom, s jakým nadšením vzhledem k jeho profesi přijmou karlovarští voliči tradiční stranické rozdávání a ochutnávání koblih.
----------------------
Číslování pilířů českého penzijního systému nejspíš ani nadále nebude postupné, ale bude připomínat spíš číslování v sérii Hvězdné války. "Když jsme po prvním a třetím pilíři zprovoznili pilíř druhý, mysleli jsme, že to bude jediné vykolejení z jednoduché číselné řady," řekl nám jeden z autorů postupně rušeného druhého pilíře. "Podle toho, jak chaoticky penzijní reforma probíhá, se dá čekat, že další na řadě bude šestý pilíř, zatímco druhý pilíř, který vzala politická povodeň, již nebude nikdy obnoven." Nedělní miniglosy soudí, že v politice je samozřejmě možné všechno a opravdu do tuhého začne jít až v okamžiku, kdy autoři úprav v penzijním systému budou pověřeni rekonstrukcí Karlova mostu.
 
----------------------
Podle svědectví parlamentních zpravodajů se českým poslancům ani na halloween v jejich dýních nerozsvítilo.
----------------------
Po kritice z řad feministek soustředěných v Genderové expertní komoře ČR a Kongresu žen byla uzavřena výstava aktů v knihovně Akademie věd. Výstava fotografií vyrobených starodávnou fotografickou technikou tzv. mokrého kolodiového procesu byla označena za sexistickou a opovrhující těžkou prací skutečných českých vědkyň. Organizátoři výstavy tak citlivě a odvážně zareagovali na skutečnost, že výstava podle průzkumů pobuřuje celých 0,7% českých občanů, tedy skoro kompletní předsednictvo zmíněného Kongresu.
----------------------
Microsoft zrušil nabídku využívání neomezeného úložiště pro své zákazníky, protože ti si pojem "neomezeně" vykládali úplně jinak než firma Microsoft, a plnili poskytnutý prostor daty zcela podle své libovůle. "Samozřejmě jsme byli připraveni dostát naprosto neomezeně svému veřejnému slibu," potvrdil Nedělním miniglosám jeden z představitelů obrovité firmy, "ale - to přece všichni musejí chápat - jenom vocaď pocaď!"
----------------------
S nabídkou přijatelného kompromisu mezi vyznavači ortodoxního práva šaríja a tradičních křesťanských hodnot chtějí přijít někteří integraci naklonění evropští politici, kteří doporučují trest kamenování vstřícně zahrnout do evropských zákonů, ale kamenovat provinilé ženy nikoli kameny, ale tvrdým chlebem.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté sedmileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.