neděle 22. listopadu 2015

Nedělní miniglosy č.337

Šéf baletního sboru Národního divadla varoval, že je ohrožena kvalita celé letošní baletní sezóny, protože po přesunu výroby oblíbené značky Opavia do levnějšího Polska dodává tradiční výrobce baletkám šišaté piškoty.
----------------------
Velkou pozornost vzbudil na Mezinárodním veletrhu techniky pro policii radar vyrobený ve specializované firmě v Pardubicích, který má být podle výrobce schopen vyhledat potenciální teroristy i za překážkami. "Pro takový radar budeme mít široké uplatnění především v rámci současné uprchlické krize," potvrdil šéf cizinecké policie. "Postavit ve všech objektech zeď, přes kterou pak budeme každého běžence tímto radarem zkoumat, nebude zas až takový problém."
 
----------------------
Podle vyjádření Hradu by skutečná prezidentská ochranka nikdy nebránila studentům v položení květin u pamětní desky událostí 17. listopadu. "Na Albertově ve skutečnosti nebyl ani pan prezident ani skuteční antiislamističtí populisté a dokonce ani bojovně naladění diváci s transparenty. Podle našich informací šlo jen o najaté herce, dvojníky a komparsisty, protože se zde točilo další pokračování populárního seriálu Panoptikum města pražského." Barrandovské studio natáčení seriálu nepotvrdilo, ale ani nevyvrátilo: "V pražských ulicích se prakticky pořád něco točí - ať už jde o práci velkých studií nebo malých nezávislých produkcí. Ostatně z toho, že se 17. listopadu na jedné z demonstrací objevil i emeritní republikán Miroslav Sládek, dokonce usuzujeme, že se zde nejspíš natáčí i nový díl filmové série Noc oživlých mrtvol."
----------------------
V reakci na skutečnost, že komik Lukáš Pavlásek postoupil v taneční soutěži Standance díky hlasům diváků mezi nejlepších pět účastníků, ustoupilo hnutí Úsvit od svého původního záměru prosazovat referendum jako standardní prostředek řešení sporných politických otázek protože se tento systém zdá být v českých podmínkách zatím nepoužitelný. Sám komik prohlásil, že ho podpora fanoušků samozřejmě těší, ale přesto zatím ještě není úplně rozhodnutý zúčastnit se i příští přímé prezidentské volby, kde přízeň fanoušků hraje rovněž rozhodující roli: "Politika je neustálý tanec mezi hadími vejci a když si představím, že technické provedení všech mých politických kroků bude hodnotit svým kritickým odborným okem pan Chlopčík, obávám se, že mi to za těch pár skvělých příležitostí pro stand-up vystoupení na zahraničních cestách, na demonstracích, v parlamentu nebo při otevírání komory s korunovačními klenoty nestojí."
----------------------
Poté, co český ministr obrany Martin Stropnický oficiálně potvrdil, že Česká republika může do pozemní operace proti Islámskému státu nasadit až 200 vojáků, očekává se kapitulace špiček této islámské militantní organizace každým okamžikem.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté sedmileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.