neděle 5. dubna 2015

Nedělní miniglosy č.308

Pozn.: Dalo by se říct, že tento týden se moje myšlenky od začátku točí kolem něčeho úplně jiného než Nedělních miniglos. Zrovna dnes bych uvítal, kdybych mohl sestavit číslo výhradně z "hostujících" miniglos, jako na potvoru však tentokrát (ostatně jako obyčejně :-)) nepřišla od externích dopisovatelů ani jediná. Nějakou dobu jsem přemýšlel, jestli nemám "za příčinou radosti" velikonoční vydání zcela vynechat, ale nakonec jsem se rozhodl, že by byla škoda promrhat tak štěpná témata, jaká se právě tento týden objevila. Mou soukromou radost 308. vydání nedělníku nijak neumenší a třeba někoho z vás ještě navíc potěší, uvidíme :-).

Malá upoutávka: Přestože Velikonoce nijak neslavím, na Velikonoční pondělí pro vás připravuji malý dárek - fotoreportáž z návštěvy balkónku domu U obrázku Panny Marie, o kterém jsem psal nedávno v článku Tajemné válečky u Karlova mostu. Článek totiž náhodou objevili milí lidé, kteří se o krásný balkónek osobně starají a kteří mi jeho návštěvu umožnili, za což jim patří můj velký dík.

Po nedávném globálním snížení cen ropy došlo v minulém týdnu i k dramatickému poklesu světových cen kokainu. Nejlevnější kokain v celé Evropě byl k mání ve zbraslavské prodejně Lidl, kde byl bílý návykový prášek po omezenou dobu v akci za cenu běžných kolumbijských banánů. Mluvčí obchodního řetězce nakonec potvrdil, že nejde o oficiálně certifikovaný český výrobek, i když se jeden nezávislý český kokainista vyjádřil v tom smyslu, že materiál ze zbraslavského oddělení ovoce-zelenina je "fakt Klasa".
-----------------------
Podle vyjádření prezidenta Zemana byla cesta na Měsíc během programu Apollo zbytečným rizikem srovnatelným snad jen se současným cestováním do Balúčistánu. I cesta na Měsíc totiž nadělala starosti mnoha lidem na zemi a stála ve výsledku spoustu peněz, které se daly věnovat na něco užitečnějšího, třeba na tunel Blanka. Proto prezident doufá, že všichni astronauti se dostatečně poučili, podobná nepředloženost je už víckrát ani nenapadne a po preventivním výchovném výprasku od svých rodičů budou propříště sedět pěkně doma na zadku.
-----------------------
Konvoj americké armády, který v týdnu projížděl Českou republikou, byl vzhledem k výraznému ochlazení vztahů mezi NATO a Ruskem a z toho plynoucího častého sněžení několikrát kontrolován, jestli obrněné transportéry nemají příliš sjeté pneumatiky. Tiskový mluvčí konvoje potvrdil, že americká armáda žádné sjeté gumy nemá, protože všichni důstojníci jsou pod neustálou kontrolou a použití byť jen marihuany je u nich zcela vyloučeno.
----------------------
Podle oficiálních statistických údajů se kvůli stále teplejším zimám dlouhodobě snižují tržby za zimní výbavu motoristů. Prodeje drží nad vodou už jen stále početnější skupina českých sadistů a masochistů, kteří si pro své specifické praktiky v poslední době oblíbili tekuté řetězy.
----------------------
Předseda spolku Přátelé Ruska Jiří Vyvadil se přidal ke kritikům fungování veřejnoprávní České televize. Na rozdíl od ostatních ji ale nepožaduje přímo zrušit, jen učinit skutečně nezávislou a trochu poupravit dosud zcela nevyvážené programové schéma: Již dnes je podle něho zřejmé, že by měl být natočen seriál podle skutečných a nezmanipulovaných historických událostí - Ruské století a skupina dokumentaristů rovněž připravuje dokument o optimistickém budoucím vývoji současné konzumní společnosti s názvem Ruský sen. Vlajkovou lodí nového programu by pak měl být vynikající cyklus svěží politické satiry Ruská soda.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.