neděle 26. dubna 2015

Nedělní miniglosy č.311

Po dlouhém zvažování povolila česká vláda prezidentovi Zemanovi oficiální návštěvu Vatikánu, když prezident přislíbil, že se nezúčastní kontroverzní vojenské přehlídky na Svatopetrském náměstí.
-----------------------
Moderátorka Ester Kočičková přirovnala v pořadu Radiožurnálu komunisty k prasatům, pročež ji představitelé KSČM chtějí žalovat. Český rozhlas se komunistům oficiálně omluvil a slíbil, že kvůli zachování veřejnoprávní vyváženosti při nejbližší příležitosti přirovná naopak prasata ke komunistům.
 
----------------------
Podle některých politiků potřebuje české soudnictví razantní a doslova revoluční reformy. Symbolem nové revoluční spravedlnosti by se v novém ministerském konceptu měl stát hejtman Jan Žižka z Trocnova, protože byl na sklonku svého života také slepý.
----------------------
V zásilce zmrazeného kuřecího masa z Polska byly objeveny bakterie salmonely. "Z našeho pohledu jde o rutinní záležitost, ve které budeme postupovat jako v případě jiných uprchlíků," řekl nám mluvčí příslušného celního úřadu. "Po vyřízení všech standardních právních formalit a po oddělení bakterií od jinak zcela nezávadného masa budou nejspíš bakterie repatriovány, nepožádají-li ovšem u nás o politický azyl." Podle právníků je žádost o azyl pravděpodobná, protože bakterie mohou argumentovat tím, že jim po návratu do Polska hrozí fyzická likvidace. "Ano, počítáme s tím, že se může repatriační řízení protáhnout. Prozatím máme pro bakterie zajištěnou alespoň základní výuku českého jazyka."
-----------------------
Motorkáři z ruské skupiny Noční vlci hodlají na počest 70.výročí ukončení 2.světové války demonstrativně projet celou střední Evropou. České úřady zatím váhají vydat motorkářům příslušná povolení, dokud oficiálně nevysvětlí, proč mají tak velké uši.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.