neděle 19. dubna 2015

Nedělní miniglosy č.310

Až dvacet let odnětí svobody v zostřeném režimu bez přístupu k ekonomickým přílohám českých novin a bez možnosti obchodovat on-line na burze hrozí skupině studentů pražské VŠE, kteří jsou obviněni z trestného činu schvalování deflace. Předpokládá se, že budou-li tyto ekonomické zrůdy usvědčeny, zřeknou se jich spolužáci i vlastní rodiny. "Jde o tak amorální, odporné a odsouzeníhodné jednání," uvedl médiím obhájce obviněných, "že se to dá negativním dopadem do všech vrstev veřejného prostoru srovnat snad jen s malováním tykadel fotkám politiků na předvolebních billboardech."
-----------------------
Vzhledem k námitkám hasičů a policistů se zřejmě české vládě nepodaří obnovit proplácení prvních tří dnů nemocenské. Ve hře zůstává alespoň snaha vlády převést neschopenky do elektronické podoby, aby se tolik neplýtvalo papírem. "Prozatím mají neschopenky pět kopií, což je v elektronickém věku naprosto neakceptovatelné," řekl nám mluvčí Ministerstva zdravotnictví. "Podle nového zákona budou mít neschopenky kopií osm: Jedna nová kopie se bude zasílat do nově vzniklého úřadu, který bude pořizovat elektronickou podobu neschopenky, a dvě kopie se budou podle požadavku odborového svazu pracovníků ve státní správě poskytovat bezúplatně úředníkům na vlaštovky."
 
----------------------
Stále ještě není jisté, jestli na letošním hokejovém mistrovství světa bude hrát Jaromír Jágr. "Jarda je samozřejmě hvězda a byl by pro náš tým posilou, to je bezesporu," řekl Nedělním miniglosám jeden z představitelů hokejového svazu, "ale zatím od trenéra nemáme potvrzeno, že Jarda složil k jeho rukám náležitý sponzorský dar."
----------------------
Třem exposlancům ODS se stát omluvil za neoprávněné držení ve vazbě a bylo rozhodnuto i o jejich nezanedbatelném odškodnění. Výše odškodného byla podle dostupných zdrojů vypočítána standardně podle předpokládaného ušlého zisku všech tří zadržených, tedy podle průměrného prodeje novin, časopisů, jednohlavých karet, cigaret, zápalek, viržínek a jiných potřeb, které se běžně prodávají v trafikách.
-----------------------
Hnutí Úsvit ani po rozpadu poslaneckého klubu nezměnilo celkový počet členů, kterých je pořád pouze devět. Proto spolu členové strany mají zakázalo cestovat letadlem a po nedávných neblahých událostech ve světě i doma nesmějí vydávat stejný humoristický časopis a chodit na oběd do stejné restaurace.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste si přečíst i něco z toho, co vyšlo v Nedělních miniglosách dříve během jejich více než šestileté historie, můžete si kromě kompletních článků v Archívu NMg přečíst na následujících odkazech tři jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách publikováno. Mimochodem, dnešní výběr doplním k následujícím odkazům již od příštího standardního vydání.

Nedělní miniglosy č.300 (výběr Nedělních miniglos z čísel 201 až 299)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.