neděle 18. ledna 2015

Nedělní miniglosy č.297

Aktivita teroristických bojůvek militantních náboženských uskupení v posledních dnech sílí. Bojovníci z řad budhistické fundamentalistické organizace Nirvanah Forever obsadili v centru New Yorku světovou centrálu Hnutí anonymních workoholiků. Deset členů jedné z terapeutických skupin bylo násilím donuceno k naprosté nečinnosti a je už několik hodin drženo jako rukojmí v ponižující pozici lotosového květu.
-----------------------
Podle Českého statistického úřadu vedlo snížení DPH na léky v důsledku k jejich zdražení. Proti tomuto výsledku protestuje kromě běžných občanů i Jednota českých matematiků. "Matematici jsou ve srovnání s progresivními ekonomy silně konzervativní," řekl nám děkan Národohospodářské fakulty VŠE, Miroslav Ševčík. "Matematici se nakonec dokázali smířit s podivnou skutečností, že mínus a mínus může dát plus, ale na rozdíl od liberálních ekonomů ještě ne s celkem přirozenou myšlenkou, že plus a plus může dát snadno mínus."
 
-----------------------
Na šestileté minimum se v minulém týdnu propadla česká koruna proti euru i proti dolaru. Odborníci na finanční trhy, po kterých chtějí soukromí investoři fundovaný výhled na další vývoj, odhadují, že protože z Blaníku stále ještě nevyjeli ekonomičtí rytíři, ještě stále nejspíš není nejhůře. Vývoj posledních týdnů už má dopad i do znění českých přísloví: Podle aktuálního kursu jsou si totiž finanční spekulanti ochotni nechat vrtat pro korunu jen 0.82 kolene.
----------------------
Česká vláda v souladu s aktuálním protiteroristickým tažením Evropské unie zakázala volné obchodování s květinami rodu kala (Zantedeschia), protože podle odborného posudku Ústavu pro jazyk český může být za určitých okolností (zejména v nominativu singuláru) součástí kalašnikovů.
----------------------
Česká republika společně s Lucemburskem chtějí přesvědčit Evropskou unii, že by jim měly patřit výnosy z užívání poslední dobou tak populárního sloganu "Je suis Charlie". Naši historici spolu s lucemburskými kolegy se snaží u Evropského soudu doložit, že tuto větu poprvé veřejně vyslovil budoucí český král Karel IV., když se ho ještě jako chlapce po biřmování v roce 1323 jeho zapomnětlivý kmotr Karel IV. Sličný zeptal, jak se teď jmenuje. Podle odborníků na autorské právo by licenční poplatky měly být astronomické. Zástupce čínských výrobců triček s tímto nápisem přitom odhaduje, že především na českém trhu půjde jen o přechodnou módu: "Češi mají vypěstované velmi silné hygienické návyky, které je nutí často měnit trička i kabáty. Proto kromě triček s aktuálně populárními nápisy Je suis Charlie a Je suis Milos, již připravujeme speciální edici s nápisem S islámem na věčné časy a nikdy jinak."


Milí čtenáři, nebude to již dlouho trvat a společně oslavíme jubilejní třísté vydání Nedělních miniglos. Jako obyčejně bude jubilejní vydání obsahovat padesát vybraných glos z čísel č.201 až 299. Které miniglosy z téměř pěti stovek uveřejněných "postoupí" do již třetího speciálního výběru? Bude to v průměru jen každá desátá glosa, proto bude zajímavé zjisit, zda to budou ty opravdu nejvtipnější. Objeví se ve výběru právě vaši "favoriti"? O tom se přijďte přesvědčit na vlastní oči v únoru, kdy oslavíme nejen třísté vydání Nedělních miniglos, ale i neuvěřitelných šest let s tímto blogovým týdeníkem!

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.