neděle 25. ledna 2015

Nedělní miniglosy č.298

Po mnoha letech proběhlo přivítání státní návštěvy nikoli na letišti v Ruzyni, ale na pražském hlavním nádraží, kam přijel vlakem z Berlína na oficiální návštěvu České republiky mongolský prezident. České dráhy k této vzácné příležitosti připravily několik specialit: V den prezidentova příjezdu byla všechna zpoždění vlakových spojů hlášena i v mongolštině, v prostorách nádraží se podával zdarma kumys a na prvním nástupišti otevřely České dráhy speciální informační jurtu.
-----------------------
V nově připraveném dlouhodobém územním plánu rozvoje Prahy se objevilo několik nových kontroverzních staveb. "Je naší profesní povinností dívat se na velmi dlouhou dobu dopředu a předvídat budoucí vývoj v mnoha oblastech," řekl mluvčí úřadu hlavního architekta. "Mnozí lidé bohužel nedokážou vidět dál, než na špičku svého nosu, proto jsme určité námitky proti dostavbě minaretu svatého Víta na Hradčanech tak trochu očekávali."
 
-----------------------
Muž, který byl natočen soukromým kamerovým systémem v okamžiku, kdy prakem rozbíjel okno majitele kamery, si oficiálně stěžoval, že obrazovou nahrávkou byla porušena jeho práva na ochranu osobních údajů, a soud tuto stížnost uznal jako oprávněnou. Česká televize kvůli tomuto precedentu zvažuje, že pokud je trestné svévolně nahrávat lidi páchající nepravosti, bude nejspíš nucena zrušit oblíbené noční záznamy z jednání Poslanecké sněmovny.
----------------------
Ministerstvo dopravy oficiálně protestovalo proti tomu, aby nová řada oblíbeného večerníčku byla předabována i do vybraných moravských nářečí a byla v daných nářečních oblastech uváděna pod názvem Bzok a Ťok.
----------------------
Podle prohlášení magistrátu uvažuje Praha o znovuzavedení papírových kupónů na městskou dopravu. Protože hlavní výhodou karet Opencard bylo jejich multifunkční využití, plánuje se něco podobného i u nových papírových kupónů, které by proto měly být vyrobeny z jemného ale pevného třívrstvého toaletního papíru s hologramem.


Milí čtenáři, za dva týdny (nebo ještě lépe - za dvě neděle) společně oslavíme jubilejní třísté vydání Nedělních miniglos. Jako obyčejně bude jubilejní vydání obsahovat padesát vybraných glos z čísel 201 až 299. Které miniglosy z téměř pěti stovek uveřejněných v posledních dvou letech "postoupí" do již třetího speciálního výběru? Bude to v průměru jen každá desátá glosa, proto bude zajímavé zjisit, zda to budou ty opravdu nejvtipnější. Objeví se ve výběru právě vaši "favoriti"? O tom se přijďte přesvědčit na vlastní oči v únoru, kdy oslavíme nejen třísté vydání Nedělních miniglos, ale i neuvěřitelných šest let s tímto blogovým týdeníkem!

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech dva předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.