neděle 4. ledna 2015

Nedělní miniglosy č.295

Česká armáda od Nového roku neprodyšně uzavřela Václavské náměstí v Praze, kam nesmějí vstoupit ani Pražané ani turisté, a dokonce jsou zavřené i všechny místní prodejny a hotely. "Ti, co sledují podobné případy v České republice, se uzavření prostoru faktického centra hlavního města nemohou divit," řekl nám mluvčí Ministerstva obrany. "Podobně jako ve Vrběticích musíme po silvestrovských oslavách počkat devět dnů od okamžiku posledního neřízeného výbuchu, pak budou do prostoru opatrně vysláni armádní pyrotechnici a bude-li vše v pořádku, otevření celého prostoru veřejnosti se dá očekávat v červenci nebo v srpnu."
-----------------------
Podle informací českých zpravodajských služeb by se měly výrazně zvýšit prostředky na boj s extrémismem, protože aktivita zdejších extrémistických skupin je aktuálně na extrémně nízké úrovni.
 
-----------------------
Od Nového roku se začíná uplatňovat nižší sazba daně za knihy, což by podle ekonomů mělo povzbudit aktivitu nakladatelů. Pesimisté však upozorňují na to, že by vyšší poptávka po levnějších knihách mohla být kompenzována nepříznivými důsledky snížení cen v lékárnách prodávaných přípravků proti knihomolům.
----------------------
Společnost Amnesty International zprovoznila on-line příručku pro české učitele s návody pro řešení projevů nesnášenlivosti na českých školách. Podle prvních neoficiálních reakcí z Ministerstva školství a z prostředí školských odborů se ale nedá očekávat, že by učitelé doporučené materiály nějak významně používali, protože podobné příručky nesnášejí.
----------------------
Prezident Zeman uvítal na tradičním společném novoročním obědě v Lánech premiéra Sobotku a jeho manželku vybraným zvěřinovým menu sestávajícím ze zámecké zvěřinové paštiky, bažantího vývaru a daňčí pečeně. Jako doposud každý - dokonce i ten nejnevinnější - krok prezidenta však i novoroční menu vyvolalo hysterickou reakci Zemanových odpůrců z prostředí tzv. pražské kavárny. "Že se jedním ze signatářů ostré petice na podporu lánské divoké zvěře stane můj dlouholetý politický oponent z ODS, sexuolog Jaroslav Zvěřina, to mne nijak nepřekvapilo," řekl zástupcům médií český prezident, "ale trochu zarážející je, že se tentokrát přidali i takoví dosud nepříliš konfliktní lidé, jako písničkář Wabi Daněk a sportovní komentátor Jakub Bažant."


Milí čtenáři, nebude to již dlouho trvat a společně oslavíme jubilejní třísté vydání Nedělních miniglos. Jako obyčejně bude jubilejní vydání obsahovat padesát vybraných glos z čísel č.201 až 299. Které miniglosy z téměř pěti stovek uveřejněných "postoupí" do již třetího speciálního výběru? Bude to v průměru jen každá desátá glosa, proto bude zajímavé zjisit, zda to budou ty opravdu nejvtipnější. Objeví se ve výběru právě vaši "favoriti"? O tom se přijďte přesvědčit na vlastní oči v únoru, kdy oslavíme nejen třísté vydání Nedělních miniglos, ale i neuvěřitelných šest let s tímto blogovým týdeníkem!

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.