pátek 9. ledna 2015

Hořký konec milovníka módních výstřelků

Čtenáři, kteří sem občas zavítají, vědí, že se na těchto stránkách občas objevují kraťoučká haiku. Co ale dělat v případě, kdy je útvar rozsahem srovnatelný s haiku, ale jinak nesplňuje nic z toho, co se od haiku očekává, a zároveň bych se jako autor styděl zařazovat takové kousíčky textu k poezii, pro kterou mám specializovanou rubriku V řeči mírně vázané ?

Pro tyhle případy jsem si proto založil novou rubriku s názvem Miniatury. Ta první má trochu trychtýřovitý tvar a není ani tak odrazem mého aktuálního duševního rozpoložení, jako spíš akutního nedostatku času, kterým se vyznačoval můj první letošní pracovní týden. Ale nastává víkend, během kterého nás možná déšť a vítr uvězní v povánočních interiérech, tak věřím, že na tvůrčích aktivitách nebudeme šetřit :-).


Hořký konec milovníka módních výstřelků


Říkal, že si hodí mašli

a teď visí

na šli !


Určitě jste si už zvykli, že krátké články jsou u mne často doprovázeny malým výletem do blogového pravěku. Dnes budeme větrný a provlhlý leden 2015 kompenzovat sluncem rozpáleným začátkem srpna 2009 a vy si můžete přečíst do mírně literární podoby upravený záznam jedné úplně obyčejně poetické cesty vlakem z Plzně do Berouna. Nebojte, v textu s názvem O husitských válkách a opilém básníkovi nebudou vystupovat jen husité se svými řemdihy, sudlicemi a nesmiřitelným náboženským zápalem ne nepodobným současným islamistům. Dočkáte se slunce i deště, básní i prózy a přesvědčíte se, že i výsostný intelektuál v přímé interakci se záchvěvem lásky může oněmět :-).

4 komentáře:

  1. Když praskla ta kšanda,
    bylo z toho švanda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejspíš špatně spočítaná nosnost. Kdyby dával kdysi ve škole při fyzice pozor, kde teď mohl být :-).

      Vymazat
  2. Teď si nemůžu vzpomenout, jak se to jmenovaly takové ty básně, které fungují i svým vizuálním tvarem, ale tohle je bezpochyby jedna z nich! Díky za vylepšení nálady :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velmi rádo se stalo. Je dobré vidět, že i jinak nepříliš přívětivá představa viselce umí za určitých okolností pobavit :-).

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.