neděle 11. ledna 2015

Nedělní miniglosy č.296

Milí čtenáři Nedělních miniglos, chtěl bych se vám jen úvodem k novému vydání našeho blogového týdeníku omluvit za to, že se tentokrát ty opravdu nejdůležitější události uplynulého týdne v našem tradičním nedělním výčtu neobjeví, protože jejich povaha je zcela neslučitelná se sice lehce pichlavou a často absurdní, ale přece jen cílově vstřícnou a pozitivní "poetikou", kterou se snažím - někdy s větším, jindy s menším úspěchem - v textech NMg udržovat. Zároveň vám také děkuji za to, že vaše případné odlišné osobní názory i odlišný pohled na to, co považujete za vtipné, řešíte psanými komentáři nebo tolerantním mlčením a nikoli kalašnikovy, byť chápu, že to na první pohled nejsou ani zdaleka tak účinné metody.

Krteček se stal oficiálním maskotem březnového halového mistrovství Evropy v atletice. Původně měl být maskotem hokejového světového šampionátu, ale pořadatelé mistrovství světa se nedohodli s majiteli práv. Na druhou stranu se hokejovému šampionátu podařilo získat práva na oblíbený bojový pokřik fanoušků "Kdo neskáče, není Čech!", které teď fanoušci evropské atletiky používat nesmějí. "Nám tahle skutečnost příliš nevadí," řekl nám mluvčí organizačního výboru. "Protože se nám podařilo získat Krtečka, naši marketingoví kreativci vytvořili pro atletické fanoušky zcela nový a originální český slogan: "Kdo nehrabe, není krtek!"
 
-----------------------
Proti záměru odlovit v příštích letech asi 300 000 přemnožených divokých prasat protestuje vedení Odborového svazu polní a lesní zvěře. "Rozhodně budeme chtít potvrdit si jakékoli zamýšlené kroky oficiálně na Lesní tripartitě, která jediná je oprávněna na základě férového jednání zástupců našeho svazu s myslivci a majiteli honiteb rozhodnout o takovém bezprecedentním kroku," řekl nám předseda svazu Jindřich Kňour. Ekonomičtí experti se shodují v tom, že zásadnější roztržka na jednání Lesní tripartity by nejspíš vedla až ke generální stávce českých divočáků, což by se mohlo nepříznivě odrazit v odbytu bukvic.
-----------------------
Kancléř Vratislav Mynář opět prokázal koupí své nové vily, že je schopen při jednání dosáhnout na výrazně lepší ceny, než které by dokázali usmlouvat méně zdatní vyjednavači. Prezident Zeman s ním proto počítá jako s vedoucím týmu, který bude v budoucnu jednat o ceně dostavby jaderné elektrárny v Temelíně. "Vráťa má pro jednání takového druhu zcela mimořádné schopnosti a může nám ušetřit možná desítky miliard, které pak budeme moct rozfofrovat jinde," potvrdil český prezident. "Jediné, co budeme muset nějak zařídit, je to, aby jednání o dostavbě temelínské elektrárny bylo přesunuto z oblasti "přísně tajné" a "tajné" do "stavu "o čem si cvrlikají vrabci na střeše", pro který jediný platí současná úroveň kancléřovy bezpečnostní prověrky."
----------------------
Den před startem slavné Jizerské padesátky pořadatelé oznámili, že navzdory hustému dešti a teplotám kolem 10 stupňů Celsia se závod uskuteční. Až těsně před nedělním startovním výstřelem se ale rozhodne, zda letos půjde o maratón lyžařský nebo plavecký.
----------------------
V exkluzívním průzkumu pro Nedělní miniglosy respondenti odpovídali na otázku, kdo je podle jejich názoru odpovědný za víkendový silný vítr a teplotu 17 stupňů, což je na leden v českých podmínkách nezvyklé počasí. Podle předběžných výsledků se lidé v odpovědích rozdělili na tři přibližně stejně velké skupiny podle svého obecnějšího nazírání na dění ve světě: Třetina lidí se domnívá, že jde o normální výkyv počasí, se kterým se nedá nic dělat, třetina tvrdí, že je to důsledek fatálních zásahů člověka do přírodních zákonitostí, pro což je třeba najít urychleně společné řešení, a třetina lidí je přesvědčena, že jde o spiknutí CIA.


Milí čtenáři, nebude to již dlouho trvat a společně oslavíme jubilejní třísté vydání Nedělních miniglos. Jako obyčejně bude jubilejní vydání obsahovat padesát vybraných glos z čísel č.201 až 299. Které miniglosy z téměř pěti stovek uveřejněných "postoupí" do již třetího speciálního výběru? Bude to v průměru jen každá desátá glosa, proto bude zajímavé zjisit, zda to budou ty opravdu nejvtipnější. Objeví se ve výběru právě vaši "favoriti"? O tom se přijďte přesvědčit na vlastní oči v únoru, kdy oslavíme nejen třísté vydání Nedělních miniglos, ale i neuvěřitelných šest let s tímto blogovým týdeníkem!

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.