neděle 31. srpna 2014

Nedělní miniglosy č.279

Šéf hradního protokolu Jindřich Forejt, který dlouho úspěšně předstíral, že má vysokoškolský titul JUDr., připustil, že důvodem k veřejnému přiznání, že vůbec není doktorem, byl zvětšující se počet sportovců, kteří se na něj obraceli s prosbou o radu a případnou léčbu svých pohybových potíží. "Nevím, jak k té mýlce došlo, ale případů bylo stále víc," řekl nám blízký spolupracovník dvou posledních českých prezidentů. "Vlastně od rána do večera mi zvonily telefony jen kvůli tomu a já marně vysvětloval, že nejsem žádný slavný fyzioterapeut a nejsem Kolář, ale jen protokolář."
----------------------
Česká armáda si hodně slibuje od plošného rozšíření speciálních bojových neprůstřelných vest Balistika 2009. "Víte, naši vojáci jsou občas v Čechách i na zahraničních misích místními obyvateli neprávem osočeni ze spáchání přestupků nebo dokonce trestných činů," řekl nám mluvčí Ministerstva obrany. "Spoléháme se na to, že poté, co budou všichni vojáci vybaveni novými vestami, se výrazně zrychlí prošetřování podobných obvinění, protože naši vojáci budou mít v takových případech naprosto neprůstřelné alibi."
 
-----------------------
Podle české ombudsmanky školy nemohou ve svých školních řádech svévolně upravovat míru zahalení svých studentů, protože by to muslimské dívky mohly považovat za diskriminaci. Stejně tak školy nesmějí ze svých osnov vyřadit básnickou sbírku Vítězslava Nezvala Sbohem a šáteček a v hodinách hudební výchovy se nesmí nijak omezovat zpěv nejoblíbenější české muslimské písně Červený šátečku kolem se toč.
-----------------------
Předseda vlády Bohuslav Sobotka prohlásil, že si vyhrazuje právo nesouhlasit se sankcemi Evropské unie proti Rusku, pokud by to znamenalo hospodářskou újmu pro Českou republiku. Je však kupříkladu připravený se zavázat, že Česká republika nebude dodávat Rusku žádnou moravskou ropu ani zemní plyn, což by podle ekonomických expertů mohlo mít pro ruské hospodářství fatální následky.
-----------------------
Z výsledků exkluzivního průzkumu výzkumné agentury Nedělních miniglos vyplývá, že 98% žáků a studentů se už nemůže dočkat konce prázdnin, protože se moc těší na začátek nového školního roku. Hned po zveřejnění hlavních výsledků průzkumu nás kontaktovalo několik politických stran, které by rády využily naši výzkumnou agenturu pro vytvoření podobně exkluzivního průzkumu předvolebních preferencí.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.



Upozornění pro všechny, kdo sledovali mou prázdninovou japonskou anabázi: První pracovní výběr fotek z cest jsem zakomponoval do fotografických souborů na svém fotowebu www.petrvapenik.cz. Výběr budu ještě upravovat a doplňovat. Největší část nových fotek doplnila sekci Japonsko - V kůži Čekodžina, menší část se objevila v tradičních sekcích Infračervené řeky a Skryté světlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.