sobota 24. května 2014

Nedělní miniglosy č.271

Milí čtenáři, dnes poprvé ve své historii vycházejí Nedělní miniglosy již s jednodenním předstihem. Důvodem je skutečnost, že právě tato neděle by měla být z pohledu tohoto blogu významným dnem, který jsem chtěl připomenout speciálním článkem a ne standardním týdeníkem. Věřím, že mi toto drobné vykolejení z pravidelného rytmu projednou odpustíte. Přeji vám krásný den a věřím, že se přijdete podívat i v neděli, byť bude tentokrát na tomto blogu trochu jiná než obyčejně :-).

Ministerstvo vnitra přijalo návrh na zařazení eurovoličů mezi chráněné menšiny. "Podle našich informací z právě probíhajících voleb do Evropského parlamentu je eurovoličů v české populaci překvapivě vysoké procento, možná dokonce o něco více, než často zmiňovaná 4% u homosexuálů, a proto bychom je měli chránit zákonem jako zajímavou přírodní kuriozitu," řekl nám mluvčí ministerstva. "Podle průzkumů jsou normální lidé vůči eurovoličům tradičně tolerantní, takže bychom v budoucnu na eurovoliče rádi rozšířili možnosti institutu registrovaného partnerství. Co si ale zatím většinová populace v České republice rozhodně neumí představit, že by takoví výstřední lidé mohli jen tak bez omezení vychovávat děti."
 
-----------------------
Ministerstvo školství mírně korigovalo své nedávné razantaní prohlášení, že kvůli kontinuálnímu odchodu nejlepších výzkumníků a pedagogů do zahraničí bude v České republice v dalších desetiletích vysokoškolské studium zcela zadarmo. Podle ministerské oficiální opravy nejde o projev snahy zvýšit investice do vzdělání, ale správně měl výrok znít: "Kvůli kontinuálnímu odchodu nejlepších výzkumníků a pedagogů do zahraničí bude v České republice v dalších desetiletích vysokoškolské studium zcela nadarmo.
----------------------
Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek byl přistižen, jak jel na dálnici rychlostí kolem 180 km/h. Své konání vysvětlil snahou ujet své ochrance, což je prý u českých politických špiček od dob Antonína Zápotockého zcela přirozené nutkání. Proti tomu se ovšem ohradili lidovci, kteří vylučují, že by se jim mohlo stát něco podobného: V rámci dlouhodobých zvýhodněných smluv s Nejvyšší bezpečnostní agenturou s.r.o. totiž KDU-ČSL využívá specializované strážné anděly, kteří mají prakticky neomezenou provozní rychlost i zrychlení z nuly na sto.
-----------------------
Před několika týdny zachytila fotopast nastražená na zloděje dřeva v jednom z lesů na Šluknovsku místo zlodějského gangu dospělého vlka. Na vlka bylo proto podáno trestní oznámení pro krádež několika tisíc kubických metrů dřeva. Zoologové nyní zkoumají, zda není počet vlků v lese větší. Kdyby se totiž prokázalo, že v lese operuje celá vlčí smečka, mohl by být trest výrazně vyšší, protože by šlo o krádež v rámci organizované skupiny.
-----------------------
Pražský magistrát se omluvil za nevhodný bilboard nainstalovaný na podporu českých hokejistů účastnících se mistrovství světa v Bělorusku. "Chtěli jsme jen ukázat, že i magistrátní úředníci fandí našim a zvolili jsme pro to běžně používaný slogan "Kdo neskáče, není Čech," řekl nám pražský radní odpovědný za sport a tělovýchovu. "Připouštím ovšem, že umístění bilboardu právě na Nuselský most nebylo úplně šťastné."


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.