neděle 18. května 2014

Nedělní miniglosy č.270

Představitelé hnutí ANO se rozhodli navrhnout změnu v českém státním znaku. "Přece jen, lvi už nějakou dobu na území České republiky nežijí a průzkumy navíc napovídají, že málokdo z našich občanů se se lví mentalitou identifikuje," řekl nám dobře informovaný zdroj z vedení hnutí. "Rozhodli jsme se proto navázat na nejlepší místní tradice a navrhli jsme do nového státního znaku heraldickou Krakonošovu sojku se dvěma zobáky."
-----------------------
Červen by měl být podle meteorologů srážkově normální, což znamená, že mohou přijít kruté povodně jako vloni, ale taky nemusí pršet vůbec.
 
-----------------------
Podle astronomů, kteří vyhodnocují časovou řadu snímků z Hubbleova teleskopu, se stále zmenšuje známá rudá skvrna na Jupiteru, což je pravděpodobně největší anticyklóna v naší sluneční soustavě. Hnutí Greenpeace na protest proti zmenšování skvrny obsadilo několik plavidel v Rudém moři a žádá OSN, aby zjednala okamžitou nápravu. Za zachování skvrny v původní velikosti podle očekávání lobbují evropští komunisté, kteří mají rudou barvu v oblibě. "Jupiter by byl po zeměkouli už druhou planetou, kde rudá barva postupem času ztrácí vliv," řekl nám šéf českých komunistů. "Jako rudá planeta by nám tak zbyl v naší sluneční soustavě už jen Mars a obávám se, že i o ten se budeme muset dělit se sparťany."
-----------------------
Jen několik dní poté, co byla v některých zemích uzákoněna možnost přihlásit se k tzv. třetímu pohlaví, byly zaregistrovány první oficiální spolky trisexuálů.
-----------------------
Strana TOP09 se rozhodla postavit svou volební kampaň do europarlamentu na předpokladu, že většina českých občanů na Evropskou unii kašle. Náš vlastní průzkum ovšem naznačuje, že kašlání není činnost, která nejvěrněji vystihuje opravdový vztah občanů k EU. "Ano, tuto skutečnost jsme při sběru dat zjistili také," potvrdil nám jeden z šéfů kampaně. "Chtěli jsme ji v naší kampani náležitě reflektovat, ale jednak se nám nepodařilo najít vhodnou toaletu, kam by se vešel celý filmový štáb a také se nám nepovedlo sehnat dost veřejně známých osob, které by byly ochotny v tak realistickém reklamním klipu účinkovat. Rovněž se ukázalo, že by Česká televize mohla naše reklamní spoty - byť jejich původní scénář vychází z každodenní reality - vysílat až po 22.hodině, zatímco kašlat se smí celý den."


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.