neděle 4. května 2014

Nedělní miniglosy č.268

Předposlední květnový víkend bude uzavřena výstava dinosaurů v pražských Holešovicích i všechny české "dinoparky", protože se většina exponátů bude ucházet ve volbách o místa europoslanců.
-----------------------
Komunistická strana Čech a Moravy při příležitosti konjunkce filipojakubské noci a svátku práce představila veřejnosti své nové vnitřní metodické pokyny, popisující, jak budou chtít čeští komunisté nakládat se svým budoucím volebním vítězstvím. Dokument, který podle autorů jako obyčejně překypuje pozitivitou a vlídností k politickým oponentům a vychází z nejlepších českých a evropských historických tradic, nese pracovní název Srp a kladivo na čarodějnice.
 
-----------------------
Podle České správy sociálního zabezpečení stále roste počet českých důchodců, kteří si nechávají svoji penzi zasílat do zahraničí. Nejčastější cílovou zemí je podle předpokladů Slovensko, ale hodně důchodů směřuje i do Německa či do Polska a výjimkou není ani Řecko, Thajsko nebo země Karibiku. Letos se dokonce objevil první případ, kdy jeden důchodce požádal o zasílání penze na Madagaskar, a ještě zajímavější destinace je ve hře v doposud nevyřízené žádosti Vladimíra Remka, který chce důchod nechat zasílat na oběžnou dráhu.
-----------------------
Bývalý premiér Stanislav Gross se ve speciálním televizním rozhovoru upřímně omluvil občanům České republiky za to, že jeho dřívější upřímné sliby nebyly zcela upřímné. Gross rovněž překvapivě oznámil, že objevil Krista, což vyvolalo doslova zděšení v církvních kruzích. "Samozřejmě, většina českých kněží patří svým specifickým způsobem mezi věřící," řekl nám dobře informovaný zdroj, který pracuje jako interní zpovědník pro církevní hodnostáře a od Grossova prohlášení je v práci 18 hodin denně. "Přece jen jsme ale považovali text Bible za určitou marketingovou nadsázku, takže jsme nebrali všechny biblické výjevy úplně doslova. Osobní svědectví tak důvěryhodné osoby, jakou je pan Gross, ale naprosto mění situaci, takže se všichni horempádem zpovídají z hříchů a Biskupská konference dokonce uvažuje o tom, že by se vzdala v rámci dobrých vztahů s Bohem části nároků z církevních restitucí."
-----------------------
Případ Petra Čtvrtníčka a Jana Potměšila, kteří čelí trestnímu stíhání za to, že se pro reklamní pořad se skrytou kamerou vydávali za policisty, podpořil víru některých nenapravitelných optimistů, že vše, co se v naší zemi stalo v posledních letech je jen dobře natočená skrytá kamera a až nám to autoři řeknou a ukážou na kameru prstem, společně se tomu s úlevou zasmějeme.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech tři předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.