neděle 30. června 2013

Nedělní miniglosy č.227

Finanční poradci doporučují investovat do českých chemických podniků vyrábějících kyseliny. Jednou z alternativ dalšího vývoje na české politické scéně je totiž rozpuštění Poslanecké sněmovny. "Pro úplné rozpuštění sněmovny bude zapotřebí obrovského množství kyseliny," uvedl Miroslav Kalousek, který by měl být v budoucí vládě odborníků ministrem pro chemickou technologii, "což by mohlo nastartovat celou českou ekonomiku. Záleží ovšem jako obyčejně na politické dohodě, jestli budou rozpuštěny i parlamentní budovy nebo jen poslanci s inventářem."
-----------------------
Mimořádně překvapivou zprávu vydal Český hydrometeorologický ústav. Podle jeho předpovědi bude totiž červenec obsahovat i několik dní, které budou teplotně i srážkově zcela průměrné, takže je možné, že během nich nebude třeba vydávat žádné varování.
 
-----------------------
Další ze série zmodernizovaných verzí děl Bedřicha Smetany uvede Národní divadlo v Praze. Po nedávné premiéře Prodaného ženicha právě probíhají práce na nastudování opery z muslimského prostředí Čtyři vdovy.
-----------------------
Prvního příznivce ve Sněmovně získala připravovaná vláda designovaného premiéra Jiřího Rusnoka. Noční hlídač Poslanecké sněmovny pan Vávra potvrdil na tiskové konferenci novinářům, že je mu srdečně jedno, kdo bude v téhle zemi vládnout, když ho v noci nebude moc otravovat. I když Jiří Rusnok nechce první úspěch zveličovat, je s prvním počinkem dosud nekompletního vládního týmu spokojen. V příštím týdnu by každopádně rád podporu ve Sněmovně ještě posílil a tentokrát se chce zaměřit na parlamentní číšníky.
-----------------------
Se začátkem prázdnin a s nástupem letního počasí roste v přírodě aktivita klíšťat. "Je pravda, že podle našich zkušeností se většina opravdu nebezpečných klíšťat snaží přisát spíše na státní rozpočet než na obyčejnou kůži," řekl nám mluvčí hlavního hygienika. "Protože ale v poslední době policie vyfasovala kvalitnější repelenty, méně úspěšná a zbabělejší klíšťata se vracejí ke své původní potravě - lidské krvi." Přemnožení klíšťat potvrzují na základě svých praktických zkušeností i čeští chirurgové, podle jejichž slov by se dnes v průměrném českém člověku po vycházce do přírody krve nedořezal.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech dva předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.