středa 3. července 2013

Koncert Laca Décziho

Zrovna nedávno jsem slyšel o jednom velmi povedeném koncertě legendárního jazzového trumpetisty Laca Décziho a říkal jsem si: Kdyby tak Laco měl nějaké vystoupení poblíž Prahy, hned bych se šel taky podívat. To jsem ovšem netušil, že slavný hudebník se svou kapelou Celula New York bude mít vystoupení přímo na dobřichovickém zámku, kde zrovna probíhal poslední víkend mé fotografické výstavy Obrazy ze zásvětlí. A tak se stalo, že mi stačilo pouze večer sejít z výstavního sálu dolů na nádvoří a mohl jsem si poslechnout fascinující výkon čtyř skvělých jazzových muzikantů. Že je skvělým muzikantem Laco Déczi, to jsem samozřejmě věděl dávno, ale pro mě byly velkým a milým překvapením především kvality dalších mladých hráčů, dohromady tvořili úžasný vzájemně se doplňující tým, který svými jazzovými rytmy dokonale rozhýbal zprvu trochu zatuhlé dobřichovické obecenstvo. 
 
Z koncertu jsem si přinesl dvě cédéčka, tak se k poslechu samozřejmě vrátím, ale musím připustit, že živé vystoupení mě nadchlo. Tak vám ukážu aspoň pár fotek z moc zajímavého večera.



Baskytarista Michael Krásný



Bubeník Vaico Déczi



Improvizované jazzové pódium na nádvoří dobřichovického zámku



Trumpetista má ve svých 75 letech pořád spoustu energie a v přestávce velmi ochotně rozmlouvá s diváky a podepisuje své desky



Kompletní sestava kapely Celula New York, tedy i s vynikajícím klávesistou Janem Alešem



A klaněčka na závěr úspěšného koncertu


Osobně mě potěšilo i to, že jsem o přestávce koncertu měl možnost přivítat mnoho z diváků a dokonce i některé účinkující ve výstavním sále zámku, kam se přišli podívat na mé fotky :-)

2 komentáře:

  1. Nadavno jsem byl na koncertu Laczlo Deciho ve Zlosyni...Také Perfektní, byl zdarma, nebot vystoupeni platilo nekolik okolnich obci..Jako doprovod exceloval navsaxofonbPetr Kroutil, ktery hral Dannyho Smirickeho v Prima sezone

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.