neděle 14. července 2013

Nedělní miniglosy č.229

Nejmenovaný pražský příležitostný vědec a objevitel dokázal na vlastním příkladu, že i ve složité osobní situaci může být člověk velmi společensky prospěšný. Nadšenec využil toho, že mu ČEZ kvůli dluhům odpojil elektřinu a že mu zároveň došly zápalky, a poté, co se mu během první noci podařilo v komoře se štěstím nahmatat svícen, na základě opakovaného nočního experimentu jednoznačně prokázal, že známé české přísloví je v současnosti vhodné upravit na "I pod svícnem bývá tma."
-----------------------
Nový premiér Jiří Rusnok nechce ani slyšet o tom, že by měl kvůli neprůhledným soukromým finančním operacím odvolat ministra financí Jana Fischera. Proslýchá se, že je to hlavně proto, že Fischer pravděpodobně nějakým způsobem získal legendární Lexikon kouzel z pohádkové říše, díky kterému se mu podařilo před několika dny splatit miliónové dluhy z vlastní prezidentské kampaně. "Mohu potvrdit, že nový ministr dostal za úkol co nejrychleji zcela splatit státní dluh ČR," uvedl mluvčí ministerstva, "ale prosím o pár dní strpení, protože jde o velmi tlustou knihu, která navíc není vybavena rejstříkem, takže položka "Uhrazení kompletního státního dluhu" se špatně hledá, zvlášť když je kniha psaná švabachem".
 
-----------------------
Prezident Miloš Zeman na svoje poměry nečekaně vstřícně potvrdil redaktorovi Nedělních miniglos, že nebude riskovat nejisté srpnové hlasování v Poslanecké sněmovně a vyjádří důvěru nové vládě raději sám: "Ano, dříve bylo z nějakých hloupých historických důvodů zvykem, že důvěru vládě vyjadřovala dolní parlamentní komora, ale myslím, že i takový roztomilý idiot, jako jste vy, pane redaktore, musí konečně pochopit, že nastal ten správný čas vyjadřování důvěry odebrat nedůvěryhodným politikům a předat ho do rukou opravdových odborníků."
-----------------------
Nový ministr kultury Jiří Balvín veřejně prohlásil, že na kulturu by se měly použít prostředky ušetřené na příliš štědrých dávkách. Ukázalo se ale, že šlo jen o nedorozumění, ke kterému došlo, když pan ministr ve svém volném čase četl jednu z mnoha vulgárních diskusí na internetu a spletl si dávky s nadávkami, které jsou poslední dobou v České republice na rozdíl od dávek opravdu obzvláště štědré.
-----------------------
Svaz českých drákulistů podal žalobu na několik distributorů česneku, protože se ukázalo, že česnek z českých obchodů ani trochu nezabírá proti upírům, kteří jím nejenže nejsou odpuzováni, ale dokonce si ho oblíbili na topinkách. Podle znaleckého posudku je to způsobeno pouze tím, že na českém trhu je většinou česnek čínský. Ten velmi dobře zabírá na čínské upíry, kteří se ale v České republice prakticky nevyskytují. Policejní mluvčí navíc potvrdil, že v České republice se poslední dobou nevyskytují ani čeští upíři, kteří se na léto většinou přesunuli do Toskánska, do Karibiku a do Monaka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.