neděle 7. července 2013

Nedělní miniglosy č.228

Po neoficiálním vyjádření ředitele Policie ČR, že lidé by si měli dávat bacha především sami, protože policie nebude mít dost peněz na zachování stávajících činností, lidé v několika hodinách vykoupili v obchodech s hudebninami všechny skladby Johanna Sebastiana Bacha a pro jistotu i Wolfganga Amadea Mozarta.
-----------------------
Designovanému premiérovi Jiřímu Rusnokovi se nadále nedaří sehnat do vlády ministra financí. "Je to těžké," potvrdil nám nejmenovaný Rusnokův spolupracovník. "Málokdo splňuje oba nezbytné předpoklady, že v ekonomice musí být vynikajícím znalcem financí a v politice neumí do pěti počítat."
 
-----------------------
Podle představitelů Klubu českých spiritistů v předvečer svého svátku překvapivě podpořil církevní restituce i Mistr Jan Hus. Politologové soudí, že to jen potvrzuje jejich domněnku, že naštvanost české veřejnosti dosáhla už takového stupně, že si lidé církevní restituce troufají podporovat výhradně jen ze záhrobí.
-----------------------
V Českých Budějovicích byla v jednom z improvizovaných úkrytů před slzným plynem ustanovena nová Strana za čisté Čechy. Strana bude používat slogan Dvojitá hygienická čistota - celé zdraví, chce bojovat za pokračování akce "Čisté ruce", hodlá podporovat rozvoj čističek odpadních vod a čistíren oděvů a požaduje uzákonit pro každého zaměstnance jeden den volna v roce na čištění oken, což je slibně se rozvíjející akce podporovaná i firmou Microsoft.
-----------------------
Ministerstvo školství vyhlásilo na počest výročí příchodu Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu na příští školní rok povinnou maturitu ze staroslověnštiny. Na podporu domácí přípravy k maturitě z tohoto zajímavého jazyka vydalo ministerstvo speciální hru scrabble v hlaholici. Maturanti již po mnoha změnách maturitní koncepce v posledních letech rezignovali na odpor a jen se tiše obávají, aby někdo z ministerských úředníků nevyšťoural nějaké výročí starého Egypta, protože hieroglyfy jsou prý pro začátečníky docela těžké.


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech dva předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.