neděle 28. července 2013

Nedělní miniglosy č.231

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman uvedl, že po neúspěchu se stíháním bývalých poslanců Fuksy, Šnajdra a Tluchoře za přijetí úplatku se Státní zastupitelství pokusí naformulovat jiný důvod stíhání, na který se nebude vztahovat poslanecká imunita. Jednou z variant, která snad bude přijatelná i pro Nejvyšší soud, by mohlo být stíhání tzv. trafikantů za nedovolenou propagaci tabákových výrobků, protože exposlanci na své nové trafiky opomněli vyvěsit zákonem požadované varování, že kouření škodí zdraví.
-----------------------
Jak ukazují pravidelné reporty vývoje indexu politické kultury, v poslední době dochází k výraznému zhrubnutí celé společnosti včetně jejích elit. Zatímco psychologové a sociologové bijí na poplach, ekonomové hodnotí všeobecné zhrubnutí pozitivně, protože by na něm podle jejich názoru mohl profitovat již tak dost hrubý domácí produkt.
 
-----------------------
Aktivní používání známých výroků "Myslím, tudíž jsem" a "Vím, že nic nevím" dokonce i pro vlastní potřebu zakázal Úřad na ochranu osobních údajů, podle něhož do takových intimností nikomu cizímu nic není. Původně se měl zákaz vztahovat i na kdysi oblíbené rčení "Stát jsem já", ale protože dnes podle průzkumů nechce mít se státem nikdo nic společného, úředníci v tomto případě nevyhlásili zákaz, ale zatím pouze druhý stupeň ochranné aktivity - tzv. stav bdělosti.
-----------------------
Předseda tzv. vlády odborníků Jiří Rusnok dokonale zaskočil své protivníky v partii na české politické šachovnici, když v týdnu zcela nečekaně táhl ministrem dopravy na D1.
-----------------------
Horký vzduch, který k nám v posledních dnech dorazil z Alžírska a způsobil razantní nárůst teplot, požádal českou vládu o politický azyl. Pracovníci Českého hydrometeorologického ústavu již vydali varování, že azylové řízení může probíhat docela dlouho, a z toho důvodu se dají čekat vysoce nadprůměrné letní i podzimní teploty. V reakci na tuto skutečnost se rovněž prudce zvýšil počet trestných činů, protože se mnoho známých recidivistů touží dostat co nejdřív do chládku.

Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech dva předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.