sobota 29. června 2013

Dernisáž aneb poslední výstavní víkend

Pozn.: To je tak, když chce člověk moc a nemá nic: Poté, co jsem tento článek publikoval, chtěl jsem opravit dvě drobnosti, ale při příštím uložení se článek úplně rozsypal a nahrálo se z něho jen kraťoučké a ještě navíc zmršené torzo. Pokud jste si tedy stihli přečíst první verzi článku, nedivte se prosím, že se druhá verze od ní liší. Musel jsem ji totiž napsat celou znovu, což bylo z mé strany doprovázeno křikem a mnoha nepublikovatelnými výrazy :-).

To nám to pěkně uteklo. Člověk by se řekl, že měsíc je docela dlouhá doba. Ale jak vědí příznivci teorie relativity, čas se dokáže místy táhnout jako žvejkačka anebo naopak frčet jak vyplašený zajíc. V případě mé výstavy fotografií Obrazy ze zásvětlí měsíc utekl překvapivě rychle. Pro orientaci shrnu několik zajímavých dat:

pátek 31.5. Po dlouhém dešti se na chvíli vyčasilo přesně na úvodní vernisáž, na které jsem přivítal více než 80 hostů.
sobota 1.6. Leje jako z konve, takže slavností spojených s královským průvodem Praha - Karlštejn se zúčastní prakticky jen několik stánkařů, ale skoro žádní návštěvníci.
neděle 2.6. Večer provázím posledních několik předpovodňových návštěvníků.
pondělí 3.6. Dobřichovický zámek zalévá Berounka.
 
úterý 4.6. V noci Berounka kulminuje, nádvoří zámku je pod vodou.
čtvrtek 6.6. Výstava je po poklesu hladiny opět přístupná.
sobota 8.6. Kvůli povodni jsou zrušeny i dobřichovické farmářské trhy.
neděle 9.6. Dobřichovice se vzpamatovávají z povodně, počet návštěvníků je minimální.
sobota 15.6. Během "sousední" akce Všechny chutě světa přichází na výstavu za den více než 300 návštěvníků, což je jednoznačný návštěvní rekord.
sobota 22.6. Fotografie v sále dělají kulisu při svatební hostině. Výstava je skoro celé odpoledne veřejnosti nepřístupná.

Čeká nás tedy poslední výstavní víkend. Udělal jsem poslední reklamu na facebooku, rozeslal maily, poslal upozornění, rozdal letáky. O to víc mě vytočilo, když jsem dnes na zámku náhodou zjistil, že v sobotu 29. června se bude v sále konat další svatební oběd, což znamená zase problém s tím, že po poledni bude výstava asi 3 hodiny nepřístupná a to nemluvím o tom, že samozřejmě už dopoledne není v sále klid a vše se připravuje na hostinu. Přemýšlím, co je tak těžkého na tom mi o této skutečnosti, která musela být naplánovaná a jasná už dávno, dát aspoň s malým předstihem vědět. Zdejší organizátorce kulturních akcí jsem raději nezatelefonoval, protože snadno vzplanu a mohl bych říct nahlas něco, co bych sám nerad slyšel.

Všechny ty, kteří se případně chystají o víkendu do Dobřichovic na výstavu dorazit, tedy upozorňuji, ze přibližně mezi 12:30 a 15:30 bude výstava nepřístupná, protože v sále se bude jíst, pít a hodovat. Kdo se tedy bude chtít podívat do sálu, musí mít slavnostní úbor, myrtu a nejlépe bude, když se svatebčanům představí jako "strejda Hubert" :-). Ale vážně: Kdybyste se dostali do problémů, můžete mi samozřejmě kdykoli zavolat na číslo 739 360 488. Budu nedaleko, nejspíš přímo na zámku, a dojdete-li kvůli dočasné nepřístupnosti výstavy újmy, pokusím se vám to vynahradit aspoň osobním rozhovorem nebo pozváním na citronádu na zámecké nádvoří.

Budete-li chtít znát podrobnější informace nebo vidět kompletní e-katalog vystavených fotek, vše najdete na speciálních webových stránkách výstavy Obrazy ze zásvětlí.

Mimochodem - kdybyste chtěli nahédnout, jak to vypadá v takovém slavnostně vyzdobeném výstavně - svatebním sále, vezmu vás na malou exkurzi, chcete? Ostatně, líbila by se vám svatební hostina v takovém prostředí?


Výstavní, koncertní nebo svatební sál?



Slavnostně prostřeno a květy poházeny. Můžete vpustit svatebčany:



Nádobíčko pro Zuzanku:



Zátiší s kremrolemi:



Slavnostní tabule v Kouzelné zahradě:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.