neděle 9. června 2013

Nedělní miniglosy č.224

V Mělníce probíhá řízení s kajakářem, který přes upozornění policistů splouval rozvodněnou Vltavu. Kajakář uvedl, že o tom, že jsou povodně, nic nevěděl. Připustil, že něco četl v novinách a viděl záběry v televizních reportážích, ale vzhledem k tomu, že podle jeho názoru i názorů jeho přátel z hospody média neustále jenom lžou, nemohl tušit, že je řeka rozvodněná doopravdy.
-----------------------
Česká vláda se po vyhodnocení zanedbatelného počtu osob, které vstoupily do druhého pilíře upraveného penzijního systému, rozhodla druhý pilíř výrazně vylepšit a zatraktivnit. Podle našich informací již Úřad vlády oslovil několik kvalitních sprejerů, kteří mají dlouholeté zkušenosti s vylepšováním a zatraktivňováním pilířů pražských mostů.
 
-----------------------
Prezident Miloš Zeman, který je pověstným milovníkem tradiční české kuchyně přivítal znovuzvolení Pavla Bělobrádka předsedou KDU-ČSL. "Určitě budu lidovcům držet palce při příštím pokusu dostat se opět do Sněmovny, protože by lidovci podle mého názoru mohli v politice znovu vytvořit výborný uzený jazýček na vahách."
-----------------------
Jak se zdá, jednání české vlády s povodněmi by nakonec mohlo dopadnout k oboustranné spokojenosti. Povodně souhlasily, že podpoří růst HDP o několik desetin procentního bodu, a vláda zase dohlédne na to, aby hrázní jednotlivých přehrad vltavské kaskády nevypouštěli v očekávání dalších dešťů přehrady přespříliš.
-----------------------
Pražský magistrát zakázal vstup do podmáčených pražských parků, kde hrozil pád stromů. Za porušení zákazu hrozí podle magistrátních úředníků fyzickým osobám pokuta až 50 000 Kč, zatímco právnickým osobám dokonce až 3 miliony Kč. Tento trest tak hrozí např. firmě První poradenská spol. s r.o., která si ve středu po práci šla do Stromovky zaběhat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.