neděle 23. června 2013

Nedělní miniglosy č.226

Petr Nečas v rozhovoru pro Nedělní miniglosy připustil, že poslední dva týdny se mu celkově moc nevyvedly: Ohlásil svůj rozvod, svoji nejbližší spolupracovnici a nejspíš i osobní přítelkyni má ve vazbě, podal demisi své vlády, ztratil post předsedy ODS a stal se terčem posměšků napříč politickým spektrem. "O všechno jsem ale zdaleka nepřišel," řekl odhodlaně expremiér: "Doma ve skříni mi například zůstala maska slušného a charizmatického člověka, a v šuplíku pak smlouva na penzijní druhý pilíř."
-----------------------
Bývalá první dáma Livie Klausová otevřeně varuje před pokračujícími germanizačními tendencemi v české politice: "V prezidentských volbách se mi jen tak tak podařilo uchránit český stát od ostudy, že by nová prezidentova choť neuměla hovořit česky, a teď se dokonce na post premiéra tlačí přímo paní Němcová!"
 
-----------------------
Většina světových médií v zájmu úspory nákladů vypověděla smlouvy na odběr zpráv tiskových agentur ČTK a Reuters, protože dostatečně kvalitní informace o dění na české politické scéně získávají monitorováním facebookového profilu dcery prezidenta Zemana.
-----------------------
Zajímavé svědectví z minulosti bývalých poslanců Šnajdra, Fuksy a Tluchoře se podařilo získat od bývalého mistra mladoboleslavské Škodovky, pana Karfíka, který si donedávna k penzi přivydělával jako vyhazovač z kopýtka v poslaneckém baru: "Každému z nich jsem na té otočné barové stoličce říkal: Neber úplatky, neber úplatky, nebo se z toho zblázníš. Ale je to marný, je to marný, je to marný!"
-----------------------
Výborného přijetí hlavně v kruzích zabývajících se rovnými právy a genderem, se dostalo novému nastudování slavné Smetanovy opery, která byla uvedena pod výstižnějším názvem Prodaný ženich. Režijní tým vůbec poprvé v historii zdůraznil, že Jeník byl pravděpodobně ve skutečnosti gay, a k určitému tvůrčímu posunu došlo i v pojetí postavy transsexuála Mařenky. "Nejde ovšem o jedinou významnou aktualizaci původního námětu," řekl nám režisér představení. "Vzhledem ke změně v prezidentském úřadu jsme také původní komickou figuru koktavého Vaška nahradili koktavým Milošem."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.