neděle 16. prosince 2012

Nedělní miniglosy č.199

Podle dobře informovaného zdroje z Hradu se Václav Klaus chystá napodobit svého předchůdce v úřadě a ozdobit Pražský hrad na konci svého úřadování výrazným světelným artefaktem. Protože je však věrný svému přesvědčení, že Rozum je primární, kdežto Cit (pokud vůbec existuje) jen odvozený, a také aby nebyl obviněn z plagiátorství, místo červeného srdce bude nad Hradem svítit do konce volebního období červený neónový neuron.
----------------------
Jak vyplývá z textu dopisu, který mají Nedělní miniglosy k dispozici, čeští komunisté letos napsali Ježíškovi, že by si přáli se zase konečně dostat k moci. Úřad Ježíška jim odpověděl, že na vyřízení žádosti má sice 30 pracovních dní, ale že je velmi pravděpodobné, že jim přání nesplní, protože se komunisté nikdy neomluvili za to, že před Ježíškem dlouhá léta upřednostňovali dědu Mráze. Komunisté vyslovili podezření, že jsou obětí totalitních praktik, a proto se předpokládá, že podají stížnost k Ústavnímu soudu. Mluvčí Ústavního soudu připustil, že kdyby k něčemu takovému došlo, bude třeba odložit Vánoce
.
-----------------------
I když je podle politologů jen poměrně malá pravděpodobnost, že nám Japonsko kvůli vyřazení Tomia Okamury z řad uchazečů o prezidentský post vyhlásí válku, česká armáda musí být podle Ministerstva obrany připravena na všechny alternativy. Nová ministryně obrany Karolina Peake na mimořádné tiskové konferenci potvrdila, že aby se nemohly opakovat události z roku 1941, kdy Japonci nečekaně napadli Pearl Harbor, vyhlásila nejvyšší stupeň pohotovosti pro všechny české námořní základny a letadlové lodě.
-----------------------
Podle vedení České televize je tato instituce připravena v případě potřeby přejít na mimořádné celodenní zpravodajství z konce světa. "Podařilo se nám vyjednat exkluzivitu, takže naši konkurenti nemohou točit vlastní reportážní šoty, ale mohou přebírat jen to, co natočíme my, což je důležité hlavně pro ceny reklamy," řekl nám jeden z manažerů tohoto projektu. "Velmi nám záleží na tom, aby naši diváci mohli díky naší profesionální práci sledovat konec světa v klidu a z pohodlí svého domova podobně jako kdysi válku v Perském zálivu."
-----------------------
Čeští zákonodárci vyřešili největší legislativní mezery ohledně vydávání sociálních karet elegantním přílepkem k zákonu o pěstounské péči. "Bohužel v té rychlosti nebylo možné detailně domyslet všechny dopady provedených změn," prohlásil navrhovatel posledních rychlých úprav zákona. "Proto z přijatého zákona vyplývá, že pěstouni jsou povinni S-kartám zajistit školní docházku a alespoň půl litru mléka denně, což sice na pohled může vypadat jako nesmysl, ale ve skutečnosti by to mohlo vzhledem k počtu S-karet výrazně nastartovat český mlékárenský průmysl."


Pozn.: Příští - těsně předvánoční - Nedělní miniglosy budou mít vzhledem k tomu, že půjde o jubilejní dvousté vydání, netradiční podobu. Budou totiž obsahovat výběr padesáti miniglos z celé druhé stovky čísel oblíbeného týdeníku. Nezapomeňte tedy příští neděli na jubilejní Nedělní miniglosy! Mimochodem - když říkám, že půjde o netradiční podobu, trochu přeháním: Půjde totiž o úplně stejný formát jako v případě jubilejního stého čísla. Proto přikládám odkaz na výběr padesáti nejlepších miniglos z první stovky čísel, abyste viděli, co můžete příští týden čekat. Pro archeology přikládám i téměř dva roky staré Kalendárium Nedělních miniglos, které vás zavede do úplných počátků vydávání tohoto týdeníku a potvrdí starou známou pravdu, že každý začátek je těžký :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.