neděle 30. prosince 2012

Nedělní miniglosy č.201

Pozn.: Po těsně předvánočním jubilejním vydání obsahujícím výběr 50 nejlepších miniglos z druhé stovky čísel se opět vracíme k běžnému režimu. Jubilejní výběry toho nejlepšího, co kdy v Nedělních miniglosách vyšlo, najdete ve dvou odkazech na konci dnešního vydání.

V českých supermarketech padla další bariéra, která byla doposud v ekonomické teorii považována za nepřekonatelnou: Letos poprvé začaly v některých českých obchodech povánoční výprodeje již před Vánoci.
----------------------
Překvapivě největší počet stížností chodí ve vánočním období na Úřad vlády na nového šéfa legislativní rady vlády a ministra bez portfeje. Zvlášť v období, kdy je v domácnostech na Vánoce napečena spousta výtečného vánočního cukroví, si totiž hodně lidí stěžuje, že je po nocích honí Mlsna.
 
-----------------------
Prozatím vyřazený prezidentský kandidát Tomio Okamura podal stížnost ústavnímu soudu proti tomu, že nebyl do kýžených 50 000 podpisů řádně započítán podpis jeho velkého příznivce, kterým je Cukahara schylmo se dvěma vruty. Sice Cukaharův podpis byl po přezkoumání na Ministerstvu vnitra opětovně započítán, ale Okamura ve své ústavní stížnosti požaduje, aby byly započítáni i dva Vruti.
-----------------------
Ministerstvo vnitra si nechalo udělat znalecký posudek k určování počtu neplatných podpisů na arších prezidentských kandidátů. Podle posudku nejen, že úředníci ministerstva smějí být tak hloupí, aby při výpočtu nepoužívali zdravý rozum, ale podle zákona tak hloupí dokonce být musejí.
-----------------------
V novém roce se očekává další velký spor mezi levicí a pravicí v daňové oblasti. "Naše názory přitom nejsou tak daleko od sebe," uvedl ministr financí Miroslav Kalousek. "Levice požaduje, aby se součástí daňového systému stala milionářská daň, zatímco my navrhujeme zavést daň milicionářskou."


Pokud patříte mezi novější čtenáře Nedělních miniglos a chtěli byste se podívat i na starší glosy, můžete si kromě kompletních archívních článků přečíst na následujících odkazech dva předcházející jubilejní výběry toho nejlepšího, co bylo zatím v Nedělních miniglosách, publikováno.

Nedělní miniglosy č.200 (výběr Nedělních miniglos z čísel 101 až 199)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.