neděle 9. prosince 2012

Nedělní miniglosy č.198

Ve vládě se stále častěji hovoří o sloučení několika ministerstev do tzv. superministerstva hospodářství. Superministerstvo by samozřejmě měl řídit superministr se svými supernáměstky a k dispozici by měli mít sehraný tým superúředníků podpořený několika superporadci. "Myslím, že se tady konečně začíná něco dít. O tom skvělém nápadu je prostě možné hovořit pouze v superlativech," potvrdil Nedělním miniglosám Josef Tesárek, který se bude ucházet o místo supervrátného.
-----------------------
Na specializovaném veletrhu "Služby včera a dnes" byly vyhlášeny nejlepší filmy s tématikou veřejných služeb. Zatímco v historické sekci vyhrála podle očekávání krátká groteska ze samotných filmových počátků "Pokropený kropič", v sekci filmů ze současnosti mělo velký úspěch sci-fi drama "Zabavený exekutor".
 
-----------------------
Někteří machističtí politici projevili obavu, jestli je Karolina Peake jako slabá žena schopna zvládnout vedení silového resortu obrany. Velké obavy panují z toho, zda předsedkyně strany LIDEM bude schopna řešit krizové situace, kdy bude např. nutné nařídit sestřelení letadla s civilisty, což je v přímé odpovědnosti ministra obrany. Objektivnější komentátoři ovšem poukazují na rozhodnost političky, která neváhala sestřelit z ministerského postu ani svého stranického kolegu Pavla Dobeše, přestože se jeho následným odchodem ze strany sníží počet jejích členů o dvanáct procent.
-----------------------
Výzkumný tým České učené společnosti zveřejnil výsledky svého několikaletého zkoumání pravdivosti rčení "sytý hladovému nevěří". "Očekávali jsme zásadní průlom v interpretaci starého českého přísloví, protože jsme měli hypotézu, že realita je spíše opačná a hladoví ve skutečnosti nevěří sytým," řekl nám vedoucí týmu. "Zároveň jsme se jako vůbec první na světě chtěli zaměřit na to, jakou roli tu hraje víra člověka, protože jsme měli podezření, že nevěřící hladoví budou nejméně věřit věřícím sytým, zatímco věřící sytí by měli nevěřícím hladovým věřit o dost více. Bohužel, celý náš projekt se zhroutil, protože se nám v české populaci nepodařilo najít takový počet hladových, aby byl výzkum reprezentativní. Přiznávám, že vzhledem k tradičnímu českému bezvěrectví jsme pak rezignovali a opravdu věřící hladové jsme ani nezačali hledat."
----------------------
O České aerolinie projevili v privatizaci zájem pouze investoři z Koreje a z Kataru. "Není to sice úplně dobrá zpráva," uvedl na tiskové konferenci mluvčí ČSA, "ale je nutné zdůraznit, že ještě pořád jde naštěstí o Koreu jižní a ne severní." Mluvčí zároveň vyjádřil přesvědčení, že případné zavedení práva šaríja na palubě letadel ČSA by mohlo snížit počet odcizených nepoužitých pytlíků na zvracení, což uspoří aerolinkám značné náklady.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.