neděle 29. dubna 2012

Nedělní miniglosy č.166

V zájmu lepšího zpřístupnění tradičních lidových úsloví mladé generaci přišel tým Českého hydrometeorologického ústavu se zcela novým výkladem přísloví "Březen - za kamna vlezem, duben - ještě tam budem." Podle nové interpretace platné pro období globálního oteplování se tak říká proto, že právě za kamny bývá na jaře chladivý stín, který dokáže dobře ochránit před tradičními březnovými a dubnovými vedry.
-----------------------
Hackeři z hnutí Anonymous napadli internetové servery české Poslanecké sněmovny, takže poslanci přišli na facebooku i o těch posledních několik přátel, kteří jim po vstupu do praktické politiky ještě zbyli.
 
----------------------
Policie vyšetřuje krádež desetitunového železničního mostu, který byl pravděpodobně odcizen dobře organizovanou skupinou zlodějů, vybavených moderní těžkou technikou. Policejní mluvčí uvedla, že jde o zcela výjimečný případ, nicméně připustila, že v reakci na něj policie posílila ostrahu Petřínské rozhledny a železných zásad politiků ze strany Věci veřejné. Podle odpovědných pracovníků železnic je velkým problémem i skutečnost, že železnice má železo přímo v názvu, takže až zloději kovů veškeré železo na železnici rozkradou, bude muset být pravděpodobně vymyšleno pro železnici zcela nové slovo.
-----------------------
Podle představitelů českých komunistů jsou dnes právě komunisté jedinou silou v zemi, která je schopna získat zpět důvěru lidí v efektivní vládnutí, kterou postupně prohospodařily a poztrácely všechny polistopadové vlády. "Dejte nám dva roky u moci," prohlásil na tiskové konferenci jeden z komunistických poslanců, "a uvidíte, že důvěru českých občanů v českou vládu zase vrátíme tam, kde by podle našeho názoru měla správně být, tj. na 99,9%".
-----------------------
Odborový svaz českých vepřů se ve svém posledním prohlášení důrazně ohradil proti pejorativnímu nádechu, který lidé dávají skutečnostem pro vepře naprosto běžným: "Každou chvíli slyšíme v politickém boji argument, že někomu jde jen o koryta. Hanlivý nádech, který podobnému vyjádření lidé dodávají, nás uráží a zraňuje, protože starost o koryta považujeme za významnou pozitivní motivaci, na které my, vepři, neshledáváme nic špatného."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.