neděle 15. dubna 2012

Nedělní miniglosy č.164

Ukazuje se, že české vězeňství zastihl případ odsouzených poslanců Bárty a Škárky naprosto nepřipravené na paradoxy moderního politického světa. Žádná současná věznice totiž není schopna plnohodnotně zabezpečit výkon funkce poslance, kterou jim podle české ústavy není možné odepřít. "Je to pravda, v této věci jsme trestuhodně zaspali," připustil mluvčí Vězeňské služby ČR. "Proto jsme iniciovali okamžité zahájení výstavby specializované věznice, jejíž cely budou vybaveny nejmodernější videokonferenční technikou a plnohodnotným hlasovacím zařízením. Na každém patře budou k dispozici zasedací místnosti, aby bylo možné jednat i ve výborech, a aby se odsouzení poslanci nemohli cítit diskriminováni, ve vězeňské kantýně budou stejné ceny jako v poslaneckém bufetu." Jediným sporným bodem je, jaká má být kapacita nového zařízení. "Musíme být připraveni na vše, proto jsme se rozhodli dimenzovat novou poslaneckou věznici na 200 odsouzených. Podle některých méně optimistických názorů bychom nicméně neměli zapomínat na senátory."
 
-----------------------
Severokorejské představitele rozzuřil neúspěch vypuštění balistické rakety, která měla být vynesena na oběžnou dráhu ku příležitosti stého výročí narození zakladatele severokorejské komunistické dynastie Kim Ir Sena. Pozorovatelé nyní mají obavy o život šéfa projektu i o další fungování nejmenovaného asijského obchodu se zábavnou pyrotechnikou, který projekt materiálně zajišťoval.
----------------------
Na vzpomínkové slavnosti k uctění stého výročí potopení legendárního Titanicu uvedli ve svém emotivním proslovu zástupci Evropské unie, že katastrofa slavné lodi byla mimo jiné i projevem pýchy techniků a konstruktérů. Zatímco tehdy se jejich představy o naprosté bezpečnosti lodi ukázaly jako nemístné, po sto letech už jsme mnohem chytřejší, a proto můžeme směle říct, že Evropská unie je doopravdy zcela a naprosto nepotopitelná, zejména pokud nebudou vlny a nebude-li moc pršet.
-----------------------
Předseda strany Věci veřejné Radek John dostal další cenu Týtý do své již tak dost bohaté sbírky. Poprvé se však nejedná o cenu za publicistiku, ale tentokrát jde o prestižní ocenění za herecký výkon ve zcela vedlejší roli.
-----------------------
Na posledním jednání vlády bylo odsouhlaseno, že úspory a škrty se musí týkat opravdu každého, a proto bylo vyzváno k náležitým škrtům i samotné Ministerstvo škrtů. Ministr škrtů pohrozil, že podá demisi, protože bude-li nucen ve svém ministerstvu udělat požadované škrty, bude ohrožena akceschopnost jeho úřadu, což by mohlo znamenat výrazné snížení počtu i objemu škrtů v celém státním rozpočtu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.