neděle 22. dubna 2012

Nedělní miniglosy č.165

Poslanci, kteří opustili poslanecký klub Věcí veřejných a spolu s Karolínou Peake se snaží vytvořit vlastní poslaneckou frakci, jednoznačně odmítají, že by se stali přeběhlíky. "Nejsme ani přeběhlíci ani přelétaví lidé," řekl nám jeden z nich. "Připouštím ale, že jsme z potápějící se lodi Věcí veřejných museli přeplavat."
-----------------------
Předsednictvo Odborového svazu zřízenců požaduje, aby byla upravena právní definice tzv. nezřízeného života, která byla nedávno ustanovena pro potřeby českého zákonodárství. Podle názoru zřízenců totiž může být zmatečné, když nezřízeným životem žije podle nové definice i ten, kdo je každou chvíli úplně zřízený.
 
----------------------
Podle zdrojů z Policie ČR se opět objevila možnost dopadnout tzv. zloděje století, Františka Procházku, který před několika lety jedné bezpečnostní službě odcizil více než půl miliardy korun. Používání pojmu "zloděj století" v souvislosti s panem Procházkou se totiž dotklo cti několika známých podnikatelů z Baham, Jižní Afriky, Ruska a dokonce i z České republiky. Česká televize se proto rozhodla uspořádat velkolepou zábavnou televizní soutěž o zloděje století, jíž by se měli zúčastnit všichni čeští vrcholoví zloději, kteří již předběžně přislíbili osobní účast v tomto prestižním klání. Spravedlivé posouzení bude zajištěno dodržením principů přímé demokracie, protože o výsledcích budou rozhodovat přímo diváci SMS zprávami, které budou posílat svým favoritům. Policie si od této reality show slibuje, že bude konečně po létech dosaženo spravedlnosti a dříve než se všichni soutěžící opět rozjedou do svých krásných domovů po celém světě, bude titul "zloděj století" nezpochybnitelně ve správných rukou.
-----------------------
Proslýchá se, že speciální cenu Magnesia Litera za přínos světové teorii literatury dostane nejmenovaný český básník, který jako člověk, přivydělávající si na nuzné básnické živobytí jako realitní makléř specializující se na půdní byty, obohatil světovou literaturu o novou básnickou formu s pevnou strukturou rýmu i rytmu - tzv. několikaposchoďovou báseň neboli mesonet.
-----------------------
Podle jednoho z ministrů české vlády jsou odborářské protivládní demonstrace jedním z pilířů, na kterých má stát postupné hospodářské oživení v České republice. "Jsme stále nezaslouženě kritizováni za to, že naše politika je čistě restriktivní a nikoli prorůstová. Přitom právě jen díky naší aktivní politice přijíždějí na mohutné protivládní demonstrace do Prahy statisíce lidí, což by podle našich analýz mělo výrazně oživit sektor hromadné dopravy a celou velkou oblast průmyslu zaměřenou na výrobu mávátek a transparentů." Prorůstové kroky české vlády oceňují i mezinárodní investiční společnosti, které doporučují investorům jako vynikající investiční příležitost nákup akcií českých výrobců cepů, řemdihů a sudlic.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.