neděle 1. dubna 2012

Nedělní miniglosy č.162

V minulém týdnu dále pokračovala dezintegrace poslaneckého klubu strany Věci veřejné, protože poslanci postupně vyjadřují nesouhlas se směřováním vlastní strany. Dění ve Věcech veřejných je v hledáčku médií z celého světa od té doby, co se potomci starých Mayů shodli na tom, že až Věci veřejné opustí poslední poslanec, bude konec světa.
----------------------
Limuzína Audi, která odvezla lobbistu Romana Janouška z policejního výslechu, je evidentně zahalena rouškou tajemství. Automobil nejenže od roku 2007 používal Jiří Paroubek, ale vůz se stejnou poznávací značkou byl několikrát spatřen, jak parkuje na Petříně poblíž Hladové zdi, takže roste podezření, že jde o vůz tajemné sekty Hladových zednářů, mezi něž prý známý pražský lobbista patří. Janouškův advokát tuto skutečnost popřel, připustil ovšem, že jeho mandant občas poblíž Hladové zdi zaháněl žízeň.
 
-----------------------
K převratnému objevu dospěl výzkumný tým pracovníků katedry matematické psychologie prestižní Hliníkovy univerzity v Humpolci. Původně se předpokládalo, že zvětšující se počet poruch přijímání potravy u mladé generace a její snaha o nadměrné a nezdravé hubnutí souvisí s obecnými změnami životního stylu teenagerů. Teď se ale potvrdila jednoznačná korelace s růstem počtu instalovaných podokenních radiátorů určených k vytápění domácností. Vysvětlení je podle vědců jednoduché: "Protože počet případů kulminuje vždy v březnu, domníváme se, že příčinou je špatné pochopení starého pořekadla "Březen - za kamna vlezem" mladými lidmi, kteří se většinou - mají-li normální zdravé proporce a jsou-li topná tělesa správně instalována - za radiátory nevejdou."
-----------------------
Lidé s příjmy nad 100 000 Kč měsíčně budou od příštího roku odvádět státu tzv."dočasný příspěvek na solidaritu". O míře dočasnosti tohoto příspěvku se dále jedná; podle neoficiálních zpráv by se měl příspěvek vybírat maximálně do konce čtvrtohor.
-----------------------
Ku příležitosti toho, že apríl tentokrát vyšel konečně jednou na neděli, získaly Nedělní miniglosy Zvláštní cenu za mimořádně objektivní a výstižné nedělní zpravodajství, což je v konkurenci Nedělního Blesku, Nedělní chvilky poezie a Nedělního tahu sportky možné považovat za obrovský úspěch. "Vzhledem k tomu, že jsme cenu vyhráli my, považuji rozhodnutí komise za naprosto korektní," řekl nám k tomu tiskový mluvčí Nedělních miniglos. "Kdyby ovšem vyhráli naši konkurenti, museli bychom podat příslušný podnět Ústavnímu soudu, protože by bylo moc zvláštní, kdyby si Zvláštní cenu odnesl někdo jiný." Veršovaný podnět k Ústavnímu soudu zatím podala pouze Nedělní chvilka poezie. Nedělní Blesk k podání podnětu zatím nemá dostatečné napětí a Nedělní tah sportky bývá v neděli pravidelně na tahu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.