čtvrtek 5. ledna 2012

Inventura článků z roku 2011

Samozřejmě, každý autor má radost, když se jeho články čtou. A tak mi to nedalo a nakoukl jsem do statistiky za minulý rok, abych zjistil, které články na tomto blogu četli v roce 2011 čtenáři nejčastěji. Můžu říct, že výsledky byly docela zajímavé. Dovolím si je v pár větách shrnout a využiju toto shrnutí k tomu, abych několik článků věrným a pozorným čtenářům připomněl a náhodné kolemjdoucí na ně upozornil.

K mému překvapení se stal nejčtenějším článkem roku 2011 text, který byl publikován již v roce 2009. Z této skutečnosti a z tématu článku vyplývá, že největší návštěvnost bych asi měl, kdybych vytrvale psal o českých výborných knihách, které ovšem musí být povinnou četbou. Návštěvnost je rozložena celkem pravidelně s maximem v obobí těsně před maturitami :-). O Jozově Hanuli si vloni přečetlo 339 čtenářů:
 
Druhým a třetím nejčtenějším článkem byly dvě reportáže z mé nedávné cesty do Japonska. Reportáže z dalekého východu měly vůbec velkou sledovanost, takže mě ani nepřekvapilo, že dost lidí projevilo na konci roku zájem o mou nabídku souhrnného vyprávění o Japonsku s názvem V kůži Čekodžina (Čekodžin = japonsky Čech). Chcete si taky počíst a prohlédnout doprovodné fotografie? Můžete ochutnat následující dvě "medailové" reportáže anebo mi napište a já vám pošlu celé vyprávění pohromadě včetně těch částí, které se na blogu nikdy neobjevily.
Tajfunění (279 čtenářů)

Již téměř tříletou tradici mají na tomto blogu nedělní poznámky k dění uplynulého týdne pod názvem Nedělní miniglosy. Nejčtenějším vydáním byly "prémiové" jubilejní Nedělní miniglosy č.100, které obsahovaly výběr z prvních devětadevadesáti čísel.
Nedělní miniglosy č.100 (217 čtenářů)

Pro mne osobně jsou milým překvapením pozitivní reakce na texty z rubriky "V řeči mírně vázané". Básně mají v průměru více komentářů než "normální články". Kdepak by se mi někdy zdálo, že si básničku přečte 212 čtenářů. Co by za to někteří opravdoví básníci dali!

Z fejetonů se staly nejčtenějšími texty dva články, které nejspíš jen shodou okolností začínají předložkou "O" :-)
O růžových brýlích (208 čtenářů)

Ne, že by čtenáři neměli rádi normální barvy. Přesto mezi loňskými fotočlánky v návštěvnosti zvítězil ten, který ukazuje řeku Vydru v infračervené části spektra.

No a na závěr mi nezbývá než přidat jako perličku i nejméně čtený článek loňského roku. O Josefu Kajetánovi nakupujícím zásadně v obchodním domě Palladium si přečetlo všehovšudy jen 69 čtenářů. Přidá se k nim ještě někdo?

Děkuji vám všem za vaši přízeň v celém roce 2011. Věřím, že vás malé připomenutí loňského roku náležitě navnadilo a že se budeme potkávat na těchto i jiných stránkách i v novém roce. Tak ať je to pokud možno skvělý rok!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.