neděle 8. ledna 2012

Nedělní miniglosy č.150

V USA se navzdory pokračující recesi výrazně snížila nezaměstnanost, která dokonce dosáhla nejnižší úrovně za poslední tři roky. Podle statistik totiž dramaticky narostl počet ekonomických publicistů, kteří straší své čtenáře dopady ekonomické krize.
-----------------------
Se vzrůstajícím počtem otců, kteří si pořizují děti až ve zralém věku, se podle zjištění sociologů mění i některé tradiční rodinné aktivity. Bylo například zjištěno, že zatímco dříve většinou otcové vozili do tanečních své dcery, dnes je celkem běžné, že dcery vozí do tanečních své otce. Podle odborníků jde ale jen o přechodný jev, protože v budoucnu by tyto služby měly postupně přebírat dynamicky se rozvíjející pečovatelské firmy.
 
-----------------------
Karel Schwarzenberg a Jan Fischer, kteří se již rozhodli kandidovat v příštích prezidentských volbách, získají pravděpodobně velmi silného nadstranického soupeře s velkou popularitou mezi lidmi. Svůj záměr zúčastnit se případných přímých prezidentských voleb totiž potvrdil i Jára Cimrman. "Je pro Cimrmana charakteristické, že svůj velký zájem o přímou volbu sdělil paradoxně pouze nepřímo a požádal právě nás o mediální spolupráci," oznámil na speciální tiskové konferenci předseda Českého spiritistického klubu.
----------------------
Kvůli všeobecnému seškrtávání nákladů se letos ve většině míst České republiky objevili místo tří králů jen dva. Podle Výboru pro rovné příležitosti je symptomatické, že zatímco Kašparů je vždy dostatek, ve většině případů chybějí právě Baltazarové, což je jednoznačně možné považovat za diskriminační jev.
-----------------------
Asi sto padesát mladých lidí se zúčastnilo recesistické akce, během které jeli metrem pouze ve spodním prádle. Pražská veřejnost přijala akci s nečekanou tolerancí a pochopením, nejspíš proto, že díky hrozící ekonomické krizi bude pravděpodobně stále růst počet lidí s holým zadkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.