neděle 22. ledna 2012

Nedělní miniglosy č.152

Svou kontroverzní cestu kolem světa zakončila nejmladší mořeplavkyně v historii, šestnáctiletá Nizozemka Laura Dekkerová. Dá se ovšem předpokládat, že rekord neudrží dlouho, protože vyplout se právě chystá šestiměsíční Američan John Sailor. "John je přirozený talent," uvádějí jeho rodiče, kteří důrazně odmítají, že skutečným důvodem cesty malého Johna je jejich chorobná touha po mediálním zviditelnění. "I když ještě tak úplně neumí chodit, což ostatně v omezeném prostoru plachetnice stejně není tolik třeba, vratiplachty se umí přidržovat velmi dobře, takže bude-li mít dobrý vítr a dostane-li se do správného mořského proudu, rekordní pokus by se mohl vydařit."
-----------------------
Na podporu zimních radovánek byly Organizací spojených národů vyhlášeny na předposlední lednový víkend Mezinárodní dny sněhu. Aktivita vychází z nových předpisů mezinárodního společenství, ve kterých se nakonec podle očekávání nezmiňují sporné otázky týkající se přístupu k potravinám a pitné vodě, ale jasně zakotvují nezadatelné právo každého člověka na čerstvý sníh.
 
-----------------------
Zatímco cena zlata na světových burzách v poslední době stagnuje, komoditou s jednoznačně nejvyšším růstem je v posledních týdnech překvapivě zmizík. "Ano, ceny zmizíku závratně rostou," potvrdil mluvčí Ministerstva financí, "takže kdo investoval do zmizíku před několika měsíci, zhodnotil svou investici několikanásobně. Poptávka po zmizíku stále roste, zvyšují se ceny zmizíkových fondů, zmizíkových šperků a dokonce i čistých zmizíkových cihel." O zmizíku jako o nejvhodnějším zabezpečovacím prostředku začala uvažovat dokonce i Eurozóna. Například nové emise pětiseteurových bankovek, které se tisknou ve stále větších objemech a pumpují se do evropské ekonomiky, již má na sobě nově označení "Bankovky jsou plně kryté zmizíkem."
----------------------
Experti řeší, jak dorovnat zpomalování rotace Země. Zatímco ruští vědci doporučují podle stalinského vzoru přesídlit některé národy na jižní polokouli a zvýšit tak její hmotnost, Evropská komise se rozhodla vymáhat zrychlení rotace novou vyhláškou.
-----------------------
V českém politickém životě tiká zřejmě časovaná bomba, kterou je bezesporu sešit s podrobným soupisem všech úplatků vysoce postaveným osobám, který byl nalezen v tajném úkrytu při domovní prohlídce u jednoho z manažerů odpovědných za výstavbu silnic a dálnic v České republice. "Sešit byl velmi dobře ukryt na toaletě a našli jsme ho až po zevrubné domovní prohlídce," řekl nám policejní mluvčí. Ukázalo se ale, že policisté si mohli hledání seznamu výrazně zjednodušit, kdyby více věřili výpovědi obviněného manažera. Vyšetřovatelé ovšem obviněného dobře míněná slova "Jděte do hajzlu" mylně interpretovali jako běžnou invektivu a ne jako upřímný projev spolupráce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.