neděle 29. ledna 2012

Nedělní miniglosy č.153

Karlův most a Národní divadlo byly oficiálně zabaveny v exekuci kvůli magistrátním dluhům. Obě památky byly po zákroku exekutorů odvezeny do exekučního skladu a na své místo se vrátí, až Praha doplatí svůj dluh za elektřinu ve výši 36 korun. Turisté budou mezi staroměstskou a malostranskou mosteckou věží, které prozatím zabaveny nebyly, dočasně přepravováni přes Vltavu na pramičkách, na kterých budou rovněž provozovány stánky místních obchodníků, aby nedošlo k narušení běžného turistického provozu. Program Národního divadla bude prozatím zachován, ale představení budou probíhat přímo ve skladu na okraji Prahy, přičemž po dobu nouzového režimu se oficiální dedikace slavné budovy změní na "Exekutoři sobě".
-----------------------
Ukázalo se, že Dánové, kteří v současné době předsedají Evropské unii, platí za ozvučení společných akcí asi 9x méně než Česká republika v době svého předsednictví. Tuto skutečnost česká oficiální místa připouštějí, ale zároveň poukazují na fakt, že jsme byli lépe slyšet.
 
----------------------
Hackeři ze sdružení Anonymous napadli počítače Úřadu české vlády, čímž jindy bezproblémový chod úřadu prakticky paralyzovali, protože přestala fungovat karetní počítačová hra Solitaire, a všichni pracovníci úřadu se tak z nedostatku jiné práce začali věnovat o překot státním záležitostem.
-----------------------
Podle informací Českého hydrometeorologického ústavu by měly na území České republiky díky silnému severovýchodnímu proudění panovat příští týden doslova sibiřské mrazy. Česká vláda na tuto mimořádnou skutečnost promptně zareagovala a dohodla s ruskou stranou, že po celý týden bude na pražské hlavní nádraží zajíždět transsibiřský expres, který tak poprvé spojí Prahu s Vladivostokem.
-----------------------
V posledních letech bylo zaregistrováno již několik případů, kdy staří rodiče politiků nebo vysoce postavených úředníků učinili zčistajasna geniální investice na akciových trzích, takže se z nich stali milionáři. Podle odborníků na genetiku na tomto faktu není nic divného, protože příslušní politici potvrzují svým postavením svou nepochybnou genialitu a po někom prostě geniální být musí.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.