neděle 1. ledna 2012

Nedělní miniglosy č.149

Česká vláda rozhodla, že podobně jako ostrov Samoa přeskočí i Česká republika jeden den ze svého kalendáře, aby mohla slavit Nový rok dříve než ostatní země Evropské unie. Mezi TOP 09 a Věcmi veřejnými se zatím vedou spory, bude-li to znamenat i dřívější příchod konce světa. TOP 09 preferuje s koncem světa počkat na ostatní země, Věci veřejné jako obyčejně navrhují i v této otázce vyhlásit referendum.
-----------------------
Vzhledem k celkově negativní náladě veřejnosti by měl podle politologů prezidentský novoroční projev obsahovat hlavně pozitivní sdělení. Tuto skutečnost vítají především čeští inzerenti, protože se dá předpokládat, že se novoroční projev výrazně zkrátí, a zbyde tedy více času na reklamu.
 
-----------------------
Všech dvacet osm účastníků tradičního silvestrovského orientačního běhu po jihomoravských vinných sklepech se zatím stále pohřešuje. Je možné, že situace není ve skutečnosti tak špatná, protože podle některých informací bylo letos na startovní listině jen devatenáct běžců, optimistickou zprávu se ovšem zatím nepodařilo potvrdit, protože se pohřešují i všichni pořadatelé.
----------------------
Nejsledovanějším svátečním programem se stala podle očekávání reklama na prací prášek Ariel, kterou jedna z televizních stanic nápaditě zařadila na novoroční půlnoc místo přípitku a státní hymny. "Na přípitek je přece dost času po reklamním bloku," nevidí v novém modelu problém obchodní ředitel stanice. "Když už je někdo schopný s vítáním Nového roku čekat až do půlnoci, ta třičtvrtěhodinka už ho taky nezabije!"
-----------------------
Šest dětí se narodilo v českých porodnicích hned v první minutě roku 2012. O vítězi tradiční soutěže tak rozhodne až zkoumání fotografie z cílové kamery. Zlé jazyky ovšem tvrdí, že v tom případě je výsledek předem jasný, protože kdykoli dojde na zkoumání cílové fotografie, vždycky vyhraje žokej Váňa.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.