neděle 30. srpna 2009

Nedělní miniglosy č.27

Představitelé tzv.mlčící většiny využili schválení antidiskriminačního zákona a podali příslušný podnět, protože podle jejich názoru se mlčící většina občanů ČR cítí být diskriminována. Ministr pro lidská práva stěžovatelům odpověděl, že antidiskriminační zákon řeší především práva menšin, takže mlčící většina jako většina může akorát tak mlčet.
------------------------
Předseda sociální demokracie reagoval podle očekávání žalobou na článek, ve kterém se píše, že šéf ČSSD reaguje na každý článek žalobou. Žalobce požaduje, aby se časopis omluvil a jasně napsal, že to není pravda. Všeobecně se předpokládá, že i případně vysouzený omluvný článek napadne šéf sociálních demokratů žalobou, protože si všechny své žaloby schovává, a jakékoli zpochybnění existence žalob může rychle vyvrátit.
----------------------
Do výběrového řízení o místo ředitele pražské ZOO se podle neoficiálních informací přihlásil krejčí František Fiala, vojenský vysloužilec Valentin Bláha podporovaný ševcem Habršperkem a podle očekávání i Jana Bobošíková. Krejčí Fiala použil jako hlavní trumf své kandidatury dopis svým sedmi dětem, ve kterém se jim vyznává z lásky k zoologické zahradě. Bývalý voják Bláha se zase domnívá, že trocha vojenské říznosti nemůže rozmazleným a letargickým zvířatům ublížit. Nejviditelnějšími změnami navrhovanými Janou Bobošíkovou je pak přejmenování ZOO na BOO a pohrůžka, že - nebude-li zvolena - dorazí do ZOO ze všech čtyř světových stran ministr Kohout. O obsazení místa ředitele rozhodne poprvé nově zřízená Rada pražské zoologické zahrady. Prozatím se ovšem radní již několik hodin radí o prvním bodu programu, kterým je rozhodnutí, kdo z nich bude tentokrát platit punč.
--------------------------------
Stále zůstává mnoho otazníků kolem tzv.únosu za podivných okolností ztracené a za ještě podivnějších okolností nalezené lodi Arctic Sea. Není zatím úplně jasné, kdo z podezřelých je únosce a kdo unesený, a dá se očekávat, že vyšetřování tohoto jednoduchého faktu bude ještě komplikované a bude trvat dlouho. Prvoinstanční soud již ale přesto vynesl preventivní rozsudek, podle kterého všichni, kdo se ve dnech "únosu" nacházeli na palubě lodi, byli odsouzeni k trestu 2 let veřejně prospěšného nenuceného úsměvu. Osoby, které se bránily tím, že jsou jen ekologové, dostaly ještě 1 rok navrch za zločinné spolčení.
--------------------------------
Členové končící Národní ekonomické rady vlády rozhodně popřeli, že by se vyjádřili v tom smyslu, že v české ekonomice již bylo dosaženo dna. Pravděpodobně se jednalo pouze o postesknutí, když na závěrečném společném rautu došla oblíbená značka alkoholického nápoje a tato nevinná poznámka byla okolními žurnalisty zasazena do nesprávného kontextu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.