neděle 23. srpna 2009

Nedělní miniglosy č.26

Oficiálním maskotem sociální demokracie pro letošní volby se stal klokan. "Myslím, že klokan je vhodným symbolem aktuálního stavu," vysvětluje šéf volební kampaně. "Ukazuje nám, že i když máte hluboko do kapsy, pořád ještě si můžete vyskakovat."

Ekonomové varují poslední dobou před deflačními tlaky, které jsou logickým produktem aktuálního stavu hospodářské krize. Jsou ale některé skupiny, které deflaci podporují, i kdyby měla zahubit většinu zdejších podnikatelů. K nejaktivnějším bojovníkům za deflaci patří nově založené občanské sdružení "NE korunám!" Sdružení se skládá téměř výhradně z hráčů desetníkového mariáše, které těžce postihlo zrušení haléřových mincí a v deflaci vidí šanci na jejich návrat.

Atletická Zlatá liga se rozhodla pro dosažení co nejlepších časů při sprintu na 100 metrů využít systém s tzv.vodiči, podobně jako se to dělá na delších tratích. "První vodič by měl odstoupit po čtyřiceti metrech, druhý vodič po sedmdesáti a posledních třicet metrů už poběží hlavní závodník ve své dráze sám," řekl nám mluvčí atletických závodů. Připustil nicméně, že ještě zbývá dořešit několik detailů. "Trochu starosti nám dělá, jak do jedněch startovních bloků nacpat tři závodníky. Kromě toho z logiky věci plyne, že by uchazeč o rekord měl být při startu skrytý pod těly vodičů. Protože je však rozeným rekordmanem, potřebuje být všude první a vždy nejvýš. Tím, pravda, zvýhodnění dané startem vodičů značně slábne. Je tu ale ještě šance, že vodiči našeho rekordmana aspoň pořádně proženou a rekord padne tak jako tak."

Jak se ukázalo, v tiskárně udělali u několika exemplářů volebních plakátů chybné spojení dvou obrazů a tyto velmi vzácné kusy teď ukazují poslankyni Zubovou s palcem nahoru pro radar a naopak s palcem dolů pro Kaplického knihovnu. Slavný filatelista p.Pytlíček potvrdil, že na aukcích sběratelů kuriozit již cena těchto raritních výtisků dosahuje závratných výšek. Všichni se snaží zpeněžit vzácné kusy co nejdřív, protože u paní poslankyně prý člověk nikdy neví, kdy změní názor. V tom případě by se totiž pravděpodobně dělaly ještě před volbami dotisky a cena doposud velmi vzácných plakátů by šla prudce dolů. Navíc se na některých tržištích už dokonce objevily napodobeniny čínské provenience, což potvrzuje, že vliv paní poslankyně rozhodně není jen lokální a začíná svými globálními dopady připomínat jev El Niňo.

Při vyšetřování se ukázalo, že na útok kameny na koupališti v Hustopečích odpověděl bývalý premiér Topolánek tím, že po pachatelích začal házet chléb. "Tento incident dokládá, že naše strana má - ač to na první pohled tak nevypadá - pevné křesťanské základy," stojí v oficiální tiskové zprávě. Incident se hned projevil dalším poklesem volebních preferencí lidovců, kteří už tak nemají (kromě navrhovaného zrušení daně všem rodinám s patnácti a více dětmi) prakticky nic, čím by se dokázali odlišit od své politické konkurence. K incidentu se vyjádřili na veřejné tiskové konferenci i dosud neznámí pachatelé: "Zatímco naše kameny měly tvrdost sotva tři a půl, ten chleba, co po nás házel Topol, měl aspoň šestku. Přál bych vám vidět, jak nás tím starým tvrdým chlebem zřídil!" prohlásil jeden z méně zřízených pachatelů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.