neděle 9. srpna 2009

Nedělní miniglosy č.25

Na pohled šokující zprávu nám dodal dobře informovaný zdroj z prostředí České televize: Prý se proslýchá, že má být zakázán oblíbený zábavný pořad Uvolněte se, prosím. Zpráva prý pronikla ze sportovní redakce. Při prošetřování se ovšem přišlo na to, že zpráva vznikla díky tomu, že hokejoví komentátoři rozebírali ve studiu pravidlo zakázaného uvolnění. Moderátor zábavného pořadu si povzdechl: " Je to samozřejmě nesmysl, který vznikl zkomolením docela normálního hokejového termínu. Prostě u nás v televizi takhle funguje tichá pošta." Na základě tohoto výroku se ovšem okamžitě začalo spekulovat, že bude pravděpodobně zrušen pořad Pošta pro tebe.
------------------------
Slavný podnikatel Ferda Mravenec, který vlastnil řadu firem na práce všeho druhu, se stal další obětí nemilosrdné hospodářské recese. Jako poslední padly jeho šnečí farma a dojírna mšic. "Nemůžu si dovolit produkovat sladkou šťávu ze mšic, když výkupní ceny jsou tak nízko jako letos," řekl nám k tomu podnikatel. "To radši prodám všechny mšice do Ruska." Na problémech Ferdy Mravence se ovšem podepsaly i jeho dosud neobjasněné styky se známým lobbistou Broukem Pytlíkem. "Jsme staří kamarádi, to ví každé malé dítě," říká k publikovaným fotografiím Ferda. "Dřív jsme se potkávali na louce za lesem, teď prostě občas jezdíme provětrat své jachty do Toskánska."
----------------------
Soutěž o oficiální nápoj nově vzniklé strany TOP 09 vyhrála podle očekávání hroznová šťáva TOP Topic. Výběrové řízení na oficiální jídlo této strany ještě dále probíhá. Odborníci jednoznačně favorizují topinky, které se ve finále střetnou se zapékanými topinambury.
--------------------------------
S návrhem na privatizaci státních maturit přišlo Ministerstvo financí. "Hledáme samozřejmě další zdroje pro státní rozpočet, takže chceme privatizovat vše, co stát nezbytně nepotřebuje pro svou existenci," uvedl mluvčí ministerstva. "O naše státní maturity v podobě, ve které je možná jednou zavedeme, je už dnes zájem i v zahraničí, takže vyhlášení výběrového řízení podle mne nic nebrání. Jakmile budeme znát výsledky tendru, dáme studentům vědět, v jakém jazyce budou maturovat."
--------------------------------
O azyl požádalo indické úřady několik krav, kterým se podařilo uprchnout z transportu hovězího dobytka do Evropy v přístavu v Bombaji. Je známo, že Indie chová krávy v posvátné úctě, a dá se tedy očekávat, že žádosti bude vyhověno, přestože se dopravní společnost snaží přesvědčit indické orgány, že v Evropě - kam transport pokračuje - nehrozí kravám žádné nebezpečí. Krávy naopak mají strach, že se k nim v Evropě většinová společnost bude chovat neurvale, jak je zvyklá, a to jen proto, že jsou krávy, což je v demokratické společnosti, kde mají vládnout rovné podmínky a šance, nepřípustné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.