pondělí 1. června 2009

Nedělní miniglosy č.15

Nejmenovaná česká stále ještě parlamentní strana se na svém sjezdu rozhodovala, zda bude více stranou křesťanských demokratů nebo více stranou lidovců. Nově zvolené vedení na tiskové konferenci potvrdilo, že se bude zhruba jednat o občanskou lidovou křesťanskou demokratickou zásadově kompromisní proevropskou národně orientovanou konzervativně-liberální stranu se sociálně tržním cítěním. "Tuto charakteristiku je nutné brát jen jako základní a hrubou, může být případně doplněna dalšími adjektivy, bude-li to vyžadovat rozšíření našeho koaličního potenciálu," prohlásil nový předseda. "Jsem rád, že máme my sami doma konečně jasno a že jsme teď výrazně čitelnější i pro českého voliče."

V Indonésii vypukla epidemie tzv. varaní chřipky. Zatím nebyl zjištěn žádný přenos mezi lidmi, pouze přímo z varana na člověka. Varaní chřipka je záludná především v tom, že v chladnějším prostředí člověk nemá žádnou horečku, ale naopak tělesná teplota klesá až na teplotu okolí, což může být nebezpečné zejména pro pracovníky v mrazírnách. Hlavní hygienik ČR vydal výstražnou informaci, nicméně nedomnívá se, že by lidé z České republiky byli nějak výrazně ohroženi: "Doporučoval bych všem, co jsou zvyklí jíst s varany z jedné misky, aby to dočasně omezili nebo alespoň při jídle používali ochrannou roušku."

Nad některými oblastmi České republiky bylo možné opět pozorovat UFO. Všichni pozorovatelé se shodují s ufology v tom, jakou barvu neznámé (a pravděpodobně mimozemské) létající objekty měly a jaký typ pohybu na obloze vykonávaly. Zatímco ufologové ale předpokládají, že mimozemšťané přilétají k nám, aby se s námi konečně mohli setkat, pozorovatelé se shodují v tom, že objekty naopak evidentně odlétaly pryč. Čeští politologové se tomu na rozdíl od ufologů nediví a dávají to do souvislosti s průběžnými výsledky průzkumů volebních preferencí.

Do eurovoleb se chystá zapojit nově vzniklá Strana pro obnovení českého moře. Jejím hlavním programem je vytvořit v České republice na vyčleněném pozemku vnitrozemské moře. "Když jsme mohli mít moře v prvohorách, nevidím důvod, proč bychom ho nemohli mít i dnes, kdy máme výrazně lepší technické možnosti," řekl nám předseda nové strany. Nové moře by mělo začínat jako kdysi západně od Prahy a mělo by dosahovat až k Plzni. Problém ale možná bude s ekologickými aktivisty, kteří koupili několik hektarů půdy u Rokycan a chtějí výstavbě moře zabránit, protože by mohlo poškodit zdejší kolonii chráněných chřástalů.

Trestní oznámení na majitele stánku s občerstvením na táborském náměstí podalo vedení ČSSD. "Nejenže nám při našem předvolebním mítingu provokativně nabídl, že nám k večeři jako náš příznivec udělá zdarma vejce, ale ještě ke všemu je chtěl upravit jako volská oka."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.