pondělí 29. června 2009

Nedělní miniglosy č.19

Podle dobře informovaného zdroje z Hradu jsou stále četnější bouřky v České republice způsobeny především nedostatečně hlídanými hranicemi. "Od našeho vstupu do Evropské unie si bouřková oblačnost přechází hranice našeho státu, kdykoli a kdekoli si zamane," prohlásil náš zdroj. "Za dob komunistické vlády se ovšem nic takového nedělo, protože si bouřky na přechod hranice prostě netroufly nebo se přinejhorším vybily o železnou oponu. U nás na Hradě se domníváme, že si bohatě vystačíme s vlastními bouřkami a o žádné cizí nestojíme. A umíte si jistě představit, co by se teprve začalo dít, kdyby vstoupila v platnost Lisabonská smlouva!"
-------------------------------
Proslýchá se, že zesnulý Michael Jackson by měl být navržen na některé z českých státních vyznamenání; pravděpodobně půjde o vyznamenání za zásluhy v oblasti zpěvu, tance a péče o děti. Aby byly kandidatury z geopolitického pohledu vyvážené, stejné ocenění by podle našich informací měli dostat i Alexandrovci. Protože by bylo neúnosné, aby vyznamenání získalo více amerických občanů v jednom roce, kvůli králi popu tak přijdou opět zkrátka bratři Mašínové.
--------------------------------
Podle švédského vzoru by i v České republice měla být zaregistrována nová tzv."pirátská" strana. Podle našich důvěrných informací má být vůdčí osobností nové strany jakýsi celosvětově proslulý "pirát z Prahy".
--------------------------------
Ministerstvo dopravy oznámilo, že od příštího roku bude možné zakoupit nadstandardní VIP balíček pro řidiče. Za dosud nespecifikovaný roční poplatek si tak koupíte možnost jezdit o 30 km/h vyšší rychlostí na standardních silnicích a o 50 km/h rychleji na dálnicích, než řidiči bez tohoto balíčku. V ceně je rovněž možnost neomezeného telefonování mobilním telefonem při řízení, jeden úplatek pro neúplatné policisty, dvojité šrotovné a dvě portrétní fotografie řidiče z měřicího radaru. Za speciální příplatek je pak možné si dokoupit jednotlivé služby - např. nedávání přednosti v jízdě, jízdu v levém jízdním pruhu nebo předjíždění na nebezpečných místech. "Když se náš VIP balíček osvědčí, chceme tyto služby pro řidiče postupně rozšiřovat," řekl nám náměstek ministra dopravy. "Slibujeme si od toho vyšší příjmy do státního rozpočtu, omezení korupce dopravních policistů a také celkově menší provoz na silnicích, protože slušní a méně majetní řidiči budou nejspíš více využívat hromadnou dopravu."
------------------------------
Letos naposled se hraje slavný tenisový Wimbledon na klasických dvorcích All England Clubu v Londýně. Díky zvýšeným příjmům z prodeje ropy zakoupil práva na tento turnaj slavného Grand Slamu jeden z bohatých ruských podnikatelů, takže se příští ročník odehraje v Moskvě pod názvem Traditional Wimbledon GAZNĚFŤPROM OPEN. Jak organizátoři sdělili, místo tradičních wimbledonských jahod se šlehačkou se budou podávat sibiřské borůvky. Hráčky už také před královskou lóží nebudou dělat pukrle, ale budou salutovat. "Jako vždy se přizpůsobíme," řekla nám jedna z tenistek. "Tady jsme v Moskvě a stejně jako v Londýně musíme jako profesionálové ctít místní tradici."

1 komentář:

  1. Já jsem pro ten VIP balíček. VIP řidiči se navzájem vytlučou a zase bude na silnicích radost jezdit. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.