neděle 7. června 2009

Nedělní miniglosy č.16

Pozitivně je možné hodnotit volební účast v eurovolbách (je odhadována kolem 25%). Nepotvrdily se tedy domněnky, že voleb se zúčastní jen politici a někteří jejich rodinní příslušníci. Panují ovšem určité obavy z toho, že ve volebních místnostech zůstávají volební lístky přes noc a budou se sčítat až v neděli večer. Někteří pozorovatelé se na základě zkušeností z privatizace v devadesátých letech a z filmu Hoří, má panenko, bojí, kolik volebních lístků zůstane v urnách, když se přes noc ve volebních místnostech zhasne.
-------------------------------
Poté, co si voliči mohli v eurovolbách vybrat hned ze tří Zelených, dohodli se zástupci všech tří zelených frakcí na společném postupu. Podle neoficiálních informací by se měli první Zelení přejmenovat na Modrozelené, druzí na Oranžovozelené a třetí na Svinibrodskozelené. Ostatní strany zatím tuto rošádu nekomentovaly, i když preference spolupráce je podle zvolených barev zřejmá. Pouze komunisté se vyjádřili, že budou mít problém spolupracovat se třetí z uvedených stran kvůli jejímu názvu. "Ne, že by to zrovna nás podle názvu svádělo k prvoplánovému odsuzování morálních kvalit členů nové strany," uvedl tiskový mluvčí KSČM. "Pouze nám jejich název příliš připomíná pokus proticastrovských sil svrhnout kubánskou revoluční vládu po vylodění v Zátoce sviní."
--------------------------------
Ke čtyřicátému výročí vydání prvního Čtyřlístku se v Praze uskutečnila mezinárodní monotematická konference. Z šedi standardních konferenčních příspěvků vybočily snad jen dva: Přednáška na téma "Sexuální orientace a úchylky komiksových postav", která naznačuje, že ani v pohádkové domácnosti nemusí být všechny vztahy tak idylické, jak na první pohled vypadají, a nacionalisticky laděný příspěvek, který položil otázku, zda je správné, aby tyto ryze české příběhy psal Němeček.
--------------------------------
Čeští odpůrci radaru odmítají, že by odložením výstavby amerického radaru v Brdech pozbyla jejich organizace smyslu. "Nejedná se přece o jediný radar v republice. Nyní zaměříme svoji činnost na dopravní radary a plánujeme také demonstraci před budovou Řízení letového provozu v Praze. Zároveň se chceme zasadit o oficiální přejmenování jedné z postav kultovního - ale bohužel amerického - seriálu M.A.S.H."
---------------------------------
Konečně se podařilo sehnat prostředky na zásadní rekonstrukci památek spojených s Babičkou Boženy Němcové na Ratibořicku. "Objekty byly již v havarijním stavu, takže jsme velmi rádi, že se nám podařilo sehnat sponzora, kterému na těchto kulturních památkách záleží," řekl nám zdejší starosta. "Objekty budou zrekonstruovány podle původních plánů, pouze budou barevně upraveny podle firemních barev sponzora. Celý komplex pak ponese vkusný název O2 Babiččino údolí."

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.