pondělí 22. června 2009

Nedělní miniglosy č.18

Za sociální demokraty by měl na Litoměřicku ve volbách do Poslanecké sněmovny kandidovat David Beckham. Podle manažerů volební kampaně si to obyvatelé Litoměřic přejí, zejména pak ti, kteří do strany vstoupili minulý týden. Navíc má prý nový lídr kandidátky pro tuto práci velmi dobré předpoklady: "David má hluboké sociální cítění a dobře ví, co dá práce živit početnou rodinu. Čekáme od něj zejména ostré falšované centry zleva, na které budou nabíhat naši straničtí hlavičkáři." Proslýchá se, že se na jižní Moravě rovněž hledá volitelné místo pro jeho manželku Victorii. "Se svou vizáží a jménem je k vítězství pro naši stranu přímo předurčena. Její účast by rozhodně měla naše volby notně okořenit. Rovněž bude dobré mít k dispozici někoho spolehlivého, kdo by mohl převzít cenu, kdyby byl v příštím roce David Beckham náhodou vyhlášen papalášem roku."
-------------------------------
"Konec dobrý, všechno dobré," shodli se na tiskové konferenci zástupci jednotlivých zemí Evropské unie, pokud jde o právě končící české předsednictví. Jeden z poslanců Evropského parlamentu nám tuto obecnou odsouhlasenou pravdu trochu upřesnil: "Na každém konci je něco pozitivního. Na tomto konci je nejlepší to, že konečně nastal. S Čechy je to díky jejich kladnému vztahu k vodáctví vždycky tak trochu jízda na divoké vodě. Myslíme si, že je v zájmu celé Evropy, abychom v dalších letech přijímali do EU stále nějaké nové členy, a na Čechy tak už nikdy nepřišla řada."
--------------------------------
Jeden z příznivců sociální demokracie byl zadržen, když chtěl házením vajíček zesměšnit na oplátku organizátory studentské revolty proti státním maturitám. Na otázku, jaký arzenál měl připravený v batohu, špitl zneškodněný výtržník rezignovaně: "Dvě pěnkavčí a tři kosí!"
--------------------------------
Světovým metropolím, které se ucházejí o pořádání olympijských her v roce 2020, se notně ulevilo, když Praha ohlásila zrušení své kandidatury. "Praha pro nás byla jasným favoritem," prohlásil překvapeně zástupce Mezinárodního olympijského výboru. "Viděli jsme minulou zimu, jak velkolepý a bezproblémový šampionát dokázalo zorganizovat takové malé městečko jako je Liberec. Co by asi teprve dokázala Praha!" Podle slov mluvčího pražského magistrátu bude majestátní olympijské volební heslo: "Praha - jistota desetinásobku!" použito v jiných marketingových souvislostech. "Prostředky ušetřené díky stáhnuté kandidatuře budou použity na výstavbu dalších tunelů."
---------------------------------
Kvůli podezření ze šíření poplašné zprávy jsou vyšetřováni pracovníci prezidentské kanceláře. Sporným výrokem je nápis "Pravda vítězí" na prezidentské standartě. "Uvedený výrok nejenže je prokazatelně nepravdivý, ale zcela zbytečně znervózňuje statisíce obyčejných lidí," řekl nám k tomu advokát, který se v případu angažuje. "Než se ve věci pravomocně rozhodne, což při rychlosti našich soudů může trvat desítky let, navrhujeme dočasně nahradit uvedené tvrzení neutrálním výrokem "Pravda má krátké nohy." "

1 komentář:

  1. To bude nějaký omyl. Pravda přece nemá žádné nohy, nebo nejvejš jednu. Vždyť než někam doleze, platí už dávno něco jiného. Vůbec nejlepší by bylo, kdyby na stan-dartu nic nepsali. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.