neděle 14. června 2009

Nedělní miniglosy č.17

Italské a španělské ženy ve svých zemích spontánně zakládají buňky ODS, přestože tato strana zatím není ani v Itálii ani ve Španělsku registrována. Je to dáváno do souvislosti se strmým růstem popularity předsedy ODS po zveřejnění fotografií z Berlusconiho vily, přestože mluvčí ODS se nadále snaží vysvětlit tuto skutečnost dobrými výsledky českého předsednictví EU. Zajímavé je, že u mužů na jihu Evropy předseda ODS zdaleka takovou popularitu nemá, přestože z jejich vzrušené gestikulace většinou vyplývá, že i pro ně je jednička.
-------------------------------
Nejmenovaná herečka, která měla vést teplickou kandidátku ČSSD, se na poslední chvíli rozhodla, že před politickou popularitou dá přednost běžnému bulvárnímu životu. "Pravda, sem tam mi novináři vyberou popelnici, aby mohli do novin zrekonstruovat, jak u nás vypadá běžný den podle toho, co zrovna vyhazujeme. Je to ale pořád lepší, než aby se mne pořád ptali na nějaké moje názory." Naopak špatná zpráva je to pro televizi ČT24, která plánovala, že známá herečka by mohla výrazně zvýšit sledovanost nočních záznamů z jednání Poslanecké sněmovny. "Dnes osciluje sledovanost mezi nulou a 0,1% fyzicky dospělých diváků. Pravda, většinou jde o diváky, kteří usnuli při detektivce, dálkové ovládání televizoru jim ve spánku vyklouzlo, spadlo na zem a přeplo náhodou zrovna na ČT24. I tak si ale myslíme, že angažováním profesionálních herců mohla sněmovna zvýšit sledovanost přenosů až na dvojnásobek. Takto se budeme muset domluvit s výrobci na možnosti vyrábět kluzčí televizní ovladače."
--------------------------------
Podle výsledků průzkumu je nejoblíbenějším sportem nepřizpůsobivých občanů golf. "Na první pohled se to může zdát překvapivé," řekl nám k výsledku autor studie, "ale vyplývá to z prostého faktu, že golf hrají především majetnější občané, kteří si odkládají zajímavé věci v šatně. Tak se tomu nepřizpůsobiví jednoduše přizpůsobili."
--------------------------------
Novou důležitou směrnici vydala Evropská komise. Týká se pravidel, jak regulovat deregulaci nájemného v členských zemích. "Deregulace by určitě měla být regulována, protože bez ní by se deregulační proces mohl snadno vymknout kontrole," řekl nám k tomu jeden ze spoluautorů směrnice. "Zásadní rozdíl mezi našimi pohledy tkví v tom, že podle deregulačních fundamentalistů by výsledkem deregulace mělo být prosté odstranění regulace, kdežto regulovaná deregulace vede k regulaci, kterou bude možné i nadále deregulovat, což je v době hospodářské recese důležité pro zachování pracovních míst."
---------------------------------
Když se naši přední výtvarní umělci dozvěděli, kolik peněz dokázali vydělat někteří výtvarníci v jiných zemích jen tím, že něco naložili do formaldehydu, rozhodli se, že do formaldehydu naloží celý na růžovo natřený tank. "Solventního zájemce o tento výjimečný artefakt se nám sice zatím sehnat nepodařilo, ale ceny akcií výrobce formaldehydu po oznámení našeho záměru výrazně narostly," řekl nám jeden z dobře naložených umělců.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář a těším se zase brzy na shledanou.